20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAnunțul RADET cu privire la avaria din Capitală

Anunțul RADET cu privire la avaria din Capitală

Alimentarea cu apă caldă şi căldură a fost reluată la parametri normali în cartierele din sectoarele 1, 2, 5 şi 6 afectate în urma avariei din reţeaua termică CET Grozăveşti, a anunţat, duminică, Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET).

"Echipele de intervenţie din cadrul Electrocentrale Bucureşti au finalizat lucrările la avaria apărută la CET Grozăveşti. Toate punctele termice din zonele afectate ale RADET Bucureşti furnizeazǎ energie termică pentru apă caldă de consum şi încǎlzire la parametri normali", se arată într-un comunicat de presă al RADET.

Potrivit RADET, începând de vineri seară, agentul termic pentru încălzire şi apă caldă nu a mai fost furnizat la parametri normali în mai multe cartiere din sectoarele 1, 2, 5 şi 6 din Capitală, din cauza avariei la CET Grozăveşti.

Zonele afectate au fost: în sectorul 1- Aviaţiei, Radu Beller, Iancu de Hunedoara, Dorobanţi, Banu Manta, Nicolae Titulescu, Piaţa Gării, Piaţa Victoriei, Dinicu Golescu şi străzile adiacente; în sectorul 2 – Şos. Ştefan cel Mare, Aleea Circului şi străzile adiacente; în sectorul 5 – Calea 13 Septembrie, Panduri, Drumul Sării, Petre Ispirescu şi străzile adiacente; în sectorul 6 – Drumul Taberei, Timişoara, Iuliu Maniu, Virtuţii, Timonierului, Piaţa Gorjului şi străzile adiacente.

Electrocentrale București (ELCEN) arăta sâmbătă, într-un comunicat de presă, că a propus RADET să crească sarcina termică și zonele de acoperire din CET Sud și CET Progresu, pentru alimentarea în regim temporar a cartierelor afectate din Capitală, însă reprezentanții regiei au refuzat, din cauza stării tehnice a rețelelor de transport şi distribuție.

"Din acest motiv, ELCEN este nevoită să furnizeze agent termic la parametri scăzuți până la remedierea avariei", preciza sursa citată.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă