11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialAPADOR-CH cere închiderea Secției 10 de Poliție, după ce patru persoane au...

APADOR-CH cere închiderea Secției 10 de Poliție, după ce patru persoane au fost bătute acolo în ultimele două luni

Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) atrage atenția, într-un comunicat remis redacției, că patru persoane au fost bătute, în ultimele două luni, în București, și cere pedepsirea polițiștilor și închiderea Secției 10.

APADOR-CH face aceste precizări în contextul în care, marți seară, un jurnalist a fost bătut de mai mulți polițiști, pentru că i-a filmat în timp ce agresau un alt bărbat.

Citește și: VIDEO. Jurnalist agresat de polițiști pentru că i-a filmat în timp ce băteau un bărbat. ONG-urile cer MAI sancționarea polițiștilor implicați. Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu și a început o anchetă

APADOR-CH a sesizat, în urmă cu câteva zile, Inspectoratul General de Poliție și instituția Avocatului Poporului pentru a lua măsuri față de comportamentul polițiștilor de la Secția 10 București.

”Cot la cot cu polițiștii de la secția amintită, însă, bat și polițiștii de la secția din Centrul istoric, cele două filiale "colaborând” în materie de abuzuri asupra cetățenilor, pe care-i ridică din centrul orașului și-i conduc la anumite sedii unde agenții nu sunt supravegheați de superiori. Cel mai recent caz este al ziaristului Ștefan Mako, dus la secția de pe strada Șelari nr.22 și bătut de polițiști chiar în timp ce documenta un articol despre comportamentul abuziv al agenților din Centrul Istoric. APADOR-CH îi acordă sprijin juridic ziaristului în demersurile pe care le va face împotriva polițiștilor care l-au agresat”, se arată în comunicatul organizației.

APADOR-CH mai atrage atenția că, din cauza derapajelor polițiștilor, România a pierdut mai multe procese la CEDO, cel mai recent fiind Flămânzeanu contra României, din 4 noiembrie 2014, în care statul român a fost condamnat pentru că nu i-a anchetat pe polițiștii care l-au bătut pe bărbat.

Totodată, organizația a cerut IGPR închiderea sediului vechi al Secției 10 poliţie din strada Stelea Spătaru nr. 10, sector 3, iar activitatea de conducere adiministrativă să se desfăşoare numai la actualul sediu principal al Secţiei 10, din Bd. Unirii, nr. 72, bl. J3C, et. 5-6, sector 3 Bucureşti.

Cele mai citite

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...

România, aur în „proba regină” a canotajului, la Europenele de la Szeged

Barca feminină de 8+1 a României a cucerit medaliile de aur în finala disputată duminică la Campionatele Europene de la Szeged. România a încheiat...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă