20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAprindere de metan la Mina Lonea. Activitatea de producție, oprită

Aprindere de metan la Mina Lonea. Activitatea de producție, oprită

 

Activitatea de producție într-un abataj al Minei Lonea din Valea Jiului a fost oprită, miercuri, de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, din cauza unei aprinderi de gaz metan de mică intensitate, a declarat șeful Biroului ITM Petroșani, Ileana Bodea, pentru Agerpres.

 

„A fost o aprindere de metan de mică intensitate, marți, confirmată de doi oameni. S-a văzut ca un fitil, ca o mică flacără, ceea ce înseamnă că în spațiul exploatat a fost metan, dar nu într-o concentrație foarte mare. Dacă s-a produs o aprindere în abataj este clar că nu mai poți să intri acolo și să lucrezi până nu te asiguri că nu mai ai nici metan și nici sursa de aprindere”, a explicat reprezentanta ITM Hunedoara.

Ea a arătat că incidentul a fost semnalat de muncitorii din abataj, iar administrația Minei Lonea a dispus evacuarea imediată a abatajului. Au fost instalate posturi de pază, iar abatajul va fi monitorizat de la distanță.

Unitatea minieră va trebui să depisteze care au fost cauzele care au dus la creșterea concentrației de metan în abataj și care a fost sursa aprinderii. Până când nu vor fi lămurite aceste aspecte, activitatea în acel loc de muncă va rămâne suspendată.

„În abataj se va intra atunci când va exista certitudinea că se cunoaște cauza acumulării de metan, se va cunoaște sursa aprinderii și s-au luat toate măsurile pentru eliminarea acestora”, a precizat Ileana Bodea.

Abatajul închis de la Mina Lonea producea circa 320 de tone de cărbune pe zi, față de celelalte două abataje ale exploatării din care se extrag, zilnic, circa 260 de tone de huilă.

 

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă