19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAproape 1.500 de angajați în sectorul aeronautic, certificați gratuit

Aproape 1.500 de angajați în sectorul aeronautic, certificați gratuit

         Quanta Resurse Umane SRL împreună cu partenerul său, Organizația Patronală din Industria Aeronautică Română (OPIAR), au implementat cu succes proiectul strategic AEROCALIFICARE – Competitivitate şi Sustenabilitate în Sectorul Aeronautic, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.  

 Prin intermediul proiectului Aerocalificareau participat la cursuri de calificare/recalificare gratuite 1552 persoane, din care 1494 au fost certificate. Aceștia sunt angajaţi în companii din sectorul aeronautic și în alte sectoare de activitate, din județele Maramureș, Cluj, Dâmbovița, Brașov, Dolj, Olt, București, Ilfov, Prahova, Bacău, Iași, Tulcea și Constanța.

        Evenimentul de final al proiectului s-a desfășurat pe a oferit prilejul unei dezbateri reale și deschise privind rezultatele proiectului și strategiile viitoare de dezvoltare și de asigurare a sustenabilității proiectului. Au fost abordate subiecte de interes cu privire la beneficiile formării profesionale continue pentru asigurarea stabilității angajaților la locul de muncă și pentru creșterea competitivității economice la nivel regional, național și internațional.

       „Ne dorim, în primul rând, să oferim persoanelor de pe piața muncii structuri de formare profesională care să le permită o evoluție și să le faciliteze găsirea unui loc de muncă. Rezultatele acestui proiect sunt, din punctul meu e vedere, extraordinare. Existau o serie de dificultăți încă de la începutul implementări unui astfel de proiect, însă cred că noi am reușit să identificăm nevoile pieței și să oferim exact ceea ce era necesar. Sunt mulțumit să spun că am reușit să ne atingem obiectivele propuse. Vreau să felicit și să mulțumesc echipei și celor implicați în acest proiect.„ a apreciat Emanuele Fiore, CEO, Quanta Resurse Umane România.

Mihail Toncea, Președintele OPIAR, a fost de părere că ”trebuie să organizăm cât mai multe cursuri de calificare, să investim în utilaje, să schimbam si să modernizăm tehnologii. Ținta noastră principală este creșterea productivității. Una dintre soluții o reprezintă tocmai cursurile organizate în cadrul acestui proiect”.

Președintele Comisiei de Aparare din Senat, Marius Lucian Obreja, prezent la eveniment a încurajat participanții să își expună, în măsura în care ele există, eventualele propuneri pentru modificări legislative menite să contribuie la sprijinirea industriei aeronautice, și mai mult decât atât, cei prezenți în sală au fost invitați să îl contacteze la Senat sau la biroul personal. Pe langă acestea, a susținut ideea că trebuie investit în industria de aparare cu chibzuință, iar în 2016 chiar se vor aloca 2 % din PIB-ul Romaniei industriei de apărare.

 

         Proiectul AEROCALIFICARE – Competitivitate şi Sustenabilitate în Sectorul Aeronautic prin Calificare Profesională Inovativă” se desfășoară în perioada 23 aprilie 2014 – 15 decembrie 2015 și se adresează angajaților din sectorul aeronautic și alte sectoare de activitate. În cadrul său au fost certificați, printr-o serie de 18 cursuri de calificare gratuite specifice un număr de 1494 de angajaţi, dintr-un număr total de 2464 consiliați. Cursurile oferite în cadrul proiectului au fost cursuri de calificare de nivel I, II și III. Locațiile de derulare a programelor de formare profesională pentru angajați au fost companii din sectorul aeronautic, dar și din alte sectoare din 13 județe situate în 7 regiuni de dezvoltare din România.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă