17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialAproape un milion de pachete cu ţigări contrafăcute, descoperite în Portul Constanţa...

Aproape un milion de pachete cu ţigări contrafăcute, descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea

Aproximativ un milion de pachete cu ţigări contrafăcute au fost găsite de polițiștii de frontieră și vameșii din Portul Constanţa Sud Agigea în două containere sosite pentru firme din Bulgaria, informează Mediafax.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră au descoperit, luni, în Portul Constanţa Sud Agigea, în baza unor informaţii privind punerea în circulaţie a unor mărfuri contrafăcute, un container încărcat cu ţigarete care sosise din Grecia şi avea ca destinaţie finală o societate comercială din Bulgaria.

În urma controlului, au fost descoperite 505.550 de pachete cu ţigări, mărcile Ashima şi Marble, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 1.100.000 euro dacă ar fi fost originale.

Tot luni, poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali au continuat verificările la un container descoperit la sfârșitul săptămânii trecute, de unde iniţial fuseseră indisponibilizate 191.650 de pachete cu ţigări contrafăcute, în valoare de aproximativ 500.000 de euro. Astfel, s-a constatat că alte 295.910 pachete cu ţigări aflate în container, marca Ashima, cu o valoare de piață de aproximativ 700.000 de euro, sunt susceptibile a fi contrafăcute. Și acest container sosise din Grecia şi avea ca destinaţie finală o societate comercială din Bulgaria.

Astfel, în total, au fost indisponibilizate 993.110 de pachete cu ţigarete. Acestea au fost lăsate în custodia liniei de shipping până la finalizarea investigaţiilor referitoare la statutul juridic al mărfurilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză dosar penal pentru punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...

România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. "Mă bucur că particip...
Ultima oră
Pe aceeași temă