13.2 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecial8.000 de oameni au pornit în marş spre Colectiv

8.000 de oameni au pornit în marş spre Colectiv

Aproximativ 8.000 de oameni de toate vârstele s-au adunat, duminică la prânz, în Piaţa Universităţii, pentru a merge împreună până la clubul Colectiv, într-un marş dedicat victimelor incendiului de vineri seară.

De asemenea, la clubul Colectiv se află deja 3.000 de oameni la clubul Colectiv. 

Oamenii au venit, dând curs apelului de participare la acest eveniment comemorativ, lansat cu o zi în urmă pe Facebook.

”Am venit aici în primul rând pentru că suntem oameni. Este inadmisibil ce s-a întâmplat”, spune o femeie aflată în Piaţa Universităţii.

ntrebată cine este de vină pentru această tragedie, ea a răspuns: ”În primul rând lăcomia nelimitată a oamenilor, a celor care îşi permite să facă orice pentru a aduna cât mai mulţi bani”.

Cei adunaţi în piaţă sunt de la cei mai tineri până la persoane de vârsta a treia. Cei mai mulţi sunt îmbrăcaţi în negru şi în alte culori închise, iar unii au în mâini flori şi lumânări.

În urma incendiului izbucnit vineri seară în clubul Colectiv, la un concert, şi-au pierdut viaţa 29 de oameni, cei mai mulţi tineri, şi sunt internaţi 140, între care mai mult de jumătate, până la 90, în stare critică şi foarte gravă.

Martori aflaţi în club au spus că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea în Clubul Colectiv spune că patronii localului au refuzat să cumpere material ignifug pentru că era ”prea scump”, el susţinând că o astfel de lucrare se face în mod normal ”pe baza unui proiect întocmit de pompieri, de arhitect”, care însă nu a existat.

 

Cele mai citite

Grupul BVB a obţinut un profit în creştere cu 68% în primele trei luni

Grupul BVB a raportat un profit net de 2,96 milioane de lei pentru primul trimestru din 2024, în creştere cu 68%, respectiv 1,2 milioane...

Ucrainenii au atacat o rafinărie rusă cu drone la aproape 1200 km de graniță

Un atac ucrainean cu dronă a vizat o rafinărie rusă din republica Başchiria, situată la o distanţă de aproape 1.200 km de graniţa cu...

Premierul Netanyahu și șeful CIA, William Burns, au discutat despre o „pauză” în operațiunile militare din sudul Fâșiei Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă