12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialAproximativ 4.000 de candidaţi se ”bat” pe 160 de locuri la Institutul...

Aproximativ 4.000 de candidaţi se ”bat” pe 160 de locuri la Institutul Naţional de Magistratură

 

Peste 4.000 de persoane candidează pe 160 de locuri scoase la concurs de Institutul Naţional de Magistratură. 80 dintre locuirle scoase la concurs sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător, iar 80 de locuri pentru ocuparea funcţiei de procuror", precizează CSM, citat de Mediafax.

Pe durata studiilor la INM, cursanţii se numesc auditori de justiţie, urmând ca, după susţinerea unor examinări, să facă stagiatura ca judecători sau procurori.

Prima etapă a concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii şi de admitere în magistratură va avea loc duminică, când este organizată proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice în drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal, potrivit calendarului de desfăşurare a concursurilor.

Proba eliminatorie se va desfăşura la Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir", Universitatea "Nicolae Titulescu" şi Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucureşti.

Potrivit sursei citate, la concursul de admitere în magistratură s-au înscris 1.007 candidaţi, dintre care vor participa la prima probă un număr de 974 de candidaţi. Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 26 de posturi de judecător în cadrul judecătoriilor şi a 10 posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii.

Proba eliminatorie la acest concurs va avea loc la sediul Universităţii "Româno-Americane" din Bucureşti.

Ambele concursuri vor începe la ora 9.00, accesul candidaţilor în sală fiind permis între orele 7.30 şi 8.30, numai pe baza actului de identitate (BI/CI sau paşaport).

"Pentru desfăşurarea în bune condiţii a celor două concursuri şi înlăturarea oricăror suspiciuni de fraudă, au fost instituite măsuri de securitate adecvate", precizează CSM.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă