7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialArad: 74 de migranţi ascunşi într-un automarfar, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Arad: 74 de migranţi ascunşi într-un automarfar, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Un număr de 74 de migranţi, respectiv 73 de cetăţeni sirieni şi un cetăţean iranian, ascunşi în remorca unui automarfar care avea ca destinaţie Franţa, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac, potrivit IGPF.

Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), sâmbătă, la ora 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, la volanul unui autocamion cu remorcă înmatriculat in Ungaria, un cetăţean turc în vârstă de 50 de ani.

În urma controlului, cetăţeanul turc a prezentat documente conform cărora transporta obiecte de mobilier de la o societate din Turcia, pentru o firma din Franţa.

Poliţiştii de frontieră români au observat, în urma verificărilor, că uşa semiremorcii era întredeschisă.

În urma controlului, în semiremorca TIR-ului au fost descoperite 74 de persoane, respectiv 53 bărbaţi şi 21 femei, de origine arabă, care nu vorbeau limba română şi nu aveau documente de identitate.

Din primele cercetări a rezultat faptul că persoanele ascunse sunt 73 de cetăţeni sirieni şi un cetăţean iranian, cu vârste cuprinse între 12 şi 41 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal în Franţa.

Şoferul şi cele 74 de persoane au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în prezent fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea acestora urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Cele mai citite

Viața secretă a liderilor serviciilor secrete. Fenomentul J. Edgar Hoover

Memorialistica despre viața secretă a foștilor șefi de servicii secrete continuă să stârnească interesul cititorilor. Cum au fost ei aleși? Din ce mediu au...

Momente de panică pentru Alexandra Stan. Artista a rămas fără haine, în Finlanda

Cu toții ne-am confruntat cu aventuri neașteptate în călătorii, iar recent, Alexandra Stan a avut parte de o experiență de neuitat în Finlanda, care...

Poșta română a aprobat o creştere a fondului de salarii cu aproximativ 105 milioane lei

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale „Poşta Română” a aprobat, luni, o creştere a fondului de salarii la nivelul maxim prevăzut de lege, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă