15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialColegiul Medicilor din Arad a deschis o anchetă, după ce o femeie...

Colegiul Medicilor din Arad a deschis o anchetă, după ce o femeie a murit, în urma unei operații de micșorare a stomacului. Familia victimei îl acuză pe medic de malpraxis

UPDATE 15.24: Colegiul Medicilor Arad a început o anchetă în cazul femeii din Sibiu, care a decedat după o operație de reducere a stomacului, informează Mediafax.

„Noi, Colegiul Medicilor din Arad ne-am sesizat şi, în urma unei cercetări preliminare, am constatat că este vorba despre un medic din judeţul Bihor, care vine şi face aceste intervenţii la clinica din Arad, urmând ca în acest caz să sesizăm Colegiul Medicilor din Bihor şi să furnizăm toate informaţiile pentru ancheta Colegiului Medicilor de acolo. Medicul opera legal, era anunţat în Arad că face intervenţii de acest gen, era anunţat la noi, la Colegiul Medicilor Arad, doar că este membru al Colegiului din Oradea”, a declarat, preşedintele Colegiului Medicilor din Arad, medicul Titus Ududec, pentru Mediafax.

———–

Un medic chirurg de la o clinică privată din Arad este acuzat de malpraxis, după ce o femeie a murit în urma unei operații de micșorare a stomacului. Familia victimei intenționează să depună o plângere penală, susținând că medicul le-a dat asigurări că operația nu prezintă niciun fel de riscuri, informează Digi24.

Femeia, în vârstă de 44 de ani, a plătit 3.500 de euro pentru intervenţia chirugicală. Ea lucra în Germania, unde îngrijea bătrâni.

„A decis să îşi facă micşorare de stomac pentru că doctorul tot timpul o asigura că operaţia o să fie cu succes şi nu sunt riscuri”, a declarat verișoara femeii.

Astfel, ea a fost operată la o clinică privată din Arad, fiind externată la două zile de la intervenție. După aceea, ea a început să se simtă rău, astfel că a fost dusă la Spitalul Judeţean din Sibiu, în stare foarte gravă.

Potrivit șefului UPU,  doctorul Constantin Roșca, pacienta a ajuns la spital „cu o stare de peritonită secundară unei rezecţii gastrice efectate în acel spital. S-a impus o internare de urgenţă pe secţia chirurgicală, pentru a fi reevaluată, reinterveni chirugical şi continua tratamentul”.

După ce starea de sănătate a femeii s-a înrăutățit, ea a fost internată la Terapie Intensivă, pentru o perioadă de două săptămâni, după care a decedat.

Pe de altă parte, medicul care a operat-o susține că pacienta a refuzat să vină la control. „O complicaţie este posibil să fi apărut. Am sunat-o de mai multe ori atât pe dânsa cât şi pe familie, exprimându-mi îngrijorarea că pacienta trebuie să revină în serviciul nostru pentru a fi diagnosticată şi ajutată. A refuzat ajutorul nostru şi s-a prezentat în urgenţă la un alt spital”, a spus medicul chirurg Viorel Dejeu, citat de Digi24.

Familia pacientei este hotărâtă să depunî plângere penală împotriva medicului chirurg din Arad.

 

 

Cele mai citite

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...

Iași: Șoferița care a provocat moartea Anastasiei, o fetiță de 4 ani, a fost trimisă în judecată și pentru ucidere din culpă

Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, o fetiţă de 4 ani, evenimentul având loc în comuna Scobinţi din judeţul Iaşi, a fost trimisă...

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă