19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Arad: Zeci de persoane, evacuate, după ce mall-ul a luat foc

UPDATE. Arad: Zeci de persoane, evacuate, după ce mall-ul a luat foc

UPDATE: Pompierii au reuşit să stingă cel de-al doilea incendiu de la centrul comercial Galleria Mall din Arad, care a cuprins acoperişul imobilului, relatează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, incendiul izbucnit la acoperişul centrului comercial a fost lichidat în jurul prânzului.

Din primele cercetări a rezultat că mai multe module ale instalaţiei de climatizare, aflate pe acoperiş, au luat foc în urma unui scurtcircuit produs în momentul în care a fost reluată alimentarea cu electricitate a centrului comercial, întreruptă în urma primului incendiu, de vineri dimineaţă.

Conform ISU, flăcările au distrus o parte din instalaţiile de climatizare şi din izolaţia acoperişului.

Zeci de persoane au fost evacuate, vineri, după ce centrul comercial din Arad a luat foc, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad, vineri, în jurul orei 8.00, la centrul comercial Galleria Mall de pe Calea Aurel Vlaicu din oraş a izbucnit un incendiu.

La ora aceea, mall-ul nu era încă deschis.

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleșca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul a izbucnit în holul principal de la primul etaj, unde se instala un tobogan din plastic susținut de o schelă metalică.

Muncitorii sudau suportul metalic, iar din cauza căldurii degajate partea din plastic a toboganului a luat foc.

Angajații au sunat imediat la 112, iar flăcările nu s-au extins la corpul clădirii.

"S-a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă. Incendiul se manifesta generalizat la întreg toboganul, cu degajări mari de fum din cauza maselor plastice, şi a fost limitat şi lichidat în aproximativ 15 minute", a declarat Pleşca.

După ora 9.00, mall-ul a fost deschis pentru public, însă o oră mai târziu a fost evacuat, din cauză că a izbucnit un al doilea incendiu, de această dată la acoperiș.

În clădire se aflau câteva zeci de persoane, care au fost evacuate.

La ora transmiterii acestei știri, pompierii intervin pentru lichidarea flăcărilor.

Pompierii cred că acoperișul a luat foc din cauza instalațiilor electrice, în momentul în care acestea au fost repornite.

Centrul comercial este închis, iar angajații spun că nu știu dacă programul cu publicul va fi reluat vineri.

Cele mai citite

Răsturnare de situație în opțiunile pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan a ajuns primul în intențiile de vot, înaintea lui Piedone

Nicușor Dan a ajuns primul în intențiile de vot pentru funcția de primar general al Capitalei iar principalul său contracandidat, Cristian Popescu Piedone, a...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Declarațiile lui David Popovici, după ce a cucerit patru medalii de aur la Naţionalele de la Otopeni

După ce a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, David Popovici a...
Ultima oră
Pe aceeași temă