11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialArafat, clarificări privind planorul dispărut

Arafat, clarificări privind planorul dispărut

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că Ministerul Transporturilor investighează motivele pentru care dispariţia planorului a fost anunţată cu întârziere, relatează Mediafax. Planorul a fost dat dispărut la nouă ore de la momentul în care baza a pierdut legătura cu el. 

Arafat a mai menţionat că autorităţile stabilesc în această seară în ce zone se vor desfăşura, duminică, operaţiunile de căutare a planorului.

Citește și:  Planorul dispărut este căutat şi azi. Forţe impresionante desfăşurate în mai multe judeţe

Comandantul Aeroclubului Braşov, Stelian Cojocaru, a afirmat că joi, atunci când a fost tractat de pe Aerodromul Ghimbav, pilotul Mircea Crăciun a spus că intenţionează să zboare aproximativ două- trei ore, fiind vorba despre un zbor de „verificare după asamblare”, se arată într-un comunicat al ROMATSA.

Joi, în jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost sesizat de către ROMATSA că un planor care a decolat în jurul orei 12.30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.

Din datele obţinute a reieşit că pilotul aparatului de zbor are 57 de ani, ”mare experienţă” şi executa un zbor privat în zona Postăvarul, potrivit MAI.

 

Cele mai citite

Șoferii români preferă mașinile la mâna a doua din Germania, potrivit unui studiu

Multe mașini la mâna a doua sunt importate dintr-o țară în alta pentru a satisface cererea locală de vehicule rulate. Germania, Franța, Belgia și...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Gabriela Ruse, OUT din turneul de la Antalya

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a avut o confruntare dificilă la turneul WTA 125 de la Antalya (Turcia), unde a fost învinsă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă