17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialArestarea preventivă a deputatului Titi Holban, supusă plenului Camerei în sesiunea extraordinară

Arestarea preventivă a deputatului Titi Holban, supusă plenului Camerei în sesiunea extraordinară

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să trimită Comisiei juridice cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UNPR Titi Holban, pentru elaborarea unui raport care să fie supus votului plenului în sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare, scrie Mediafax.

”Biroul Permanent a decis să trimită la Comisia juridică cererea de arestare preventivă a deputatului Titi Holban. Comisia are trei zile la dispoziţie până sâmbătă inclusiv, iar până duminică să fie raportul prezentat Biroului Permanent”, a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

El a mai spus că raportul Comisiei juridice va fi pus pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare care va avea loc săptămâna viitoare probabil în zilele de 2 şi 3 iulie, împreuncă cu celelate puncte.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a deputatului Titi Holban, suspectat de trafic de influenţă, după ce ar fi luat 10.000 de euro pentru ca o firmă să nu fie sancţionată după un control al Direcţiei Antifraudă, arată Mediafax.

"În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi ale art. 195 alin. 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al României cererea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Holban Titi pentru infracţiunea de trafic de influenţă", arată marţi DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, deputatul Titi Holban ar fi primit 10.000 de euro de la o persoană spunând că va interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, pentru ca o firmă să nu fie sancţionată în urma controlului făcut de instituţie.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă