17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialArhiepiscopul Argeşului: Am fost avertizat de senatorul PDL Mircea Andrei că va...

Arhiepiscopul Argeşului: Am fost avertizat de senatorul PDL Mircea Andrei că va începe un război

Arhiepiscopul Argeşului IPS Calinic susţine că fusese sunat de senatorul PDL Mircea Andrei şi avertizat că va începe un “război”, înaltul prelat spunând că banii din sponsorizarea dată de CJ Argeş şi care ar face obiectul unei anchete împotriva şefului CJ Argeş au fost cheltuiţi conform contractului, potrivit Mediafax.

Arhiepiscopul Argeşului IPS Calinic susţine că a fost sunat de senatorul PDL Mircea Andrei şi avertizat că va începe un “război” imediat după ce l-a schimbat din funcţia de vicar pe preotul Nicolae Brânzea, reproşându-i deficienţe în activitate.

Arhiepiscopul a mai susţinut că preotul Brânzea este vărul senatorului PDL Mircea Andrei.

Arhiepiscopul Argeşului IPS Calinic a explicat, într-o conferinţă de presă, şi pentru ce a fost atribuită de către CJ Argeş sponsorizarea către Arhiepiscopie, spunând că banii au fost folosiţi conform contractului.

“Au fost aproximativ 500 de milioane de lei vechi pe care i-am primit pentru ruinele Bisericii Sân Nicoară, alţi 100 de milioane i-a primit Facultatea de Teologie pentru organizarea unui seminar şi tipărirea unei cărţi şi aproximativ un miliard şi jumătate l-am primit în 2010, pentru canonizarea sfinţilor Neagoe-Vodă Basarab, Iachint de Vicina şi Ioanichie cel Nou. Din ultima sumă, aproape un miliard a fost folosit pentru tipărirea cărţii «Învăţăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie». La un moment dat, părintele Brânzea (Nicolae Brânzea, fost vicar -n.r.) a fost trimis acolo să supravegheze atent tot ce se întâmpla, iar dumnealui a atribuit mai multe ore unor profesori care nu aveau nicio competenţă. Când am sesizat că se încalcă legea, i-am cerut să refacă statul de funcţii, pentru că Facultatea de Teologie funcţiona ilegal. Dumnealui a refuzat să ne răspundă la această solicitare şi, ulterior, a fost înlăturat din funcţie. Nu a durat prea mult şi am fost sunat de Mircea Andrei, care mi-a spus că dacă nu îl pun pe vărul lui acolo unde a fost o să înceapă un război. Apoi au urmat o serie de controale şi implicit amenzi, la firmele pe care Arhiepiscopia le deţine. Da, cred că controalele au fost dirijate”, a susţinut IPS Calinic.

La sfârşitul anului trecut, IPS Calinic l-a schimbat pe preotul Nicolae Brânzea din funcţia de vicar al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, reproşându-i nereguli în activitate, inclusiv în cea de profesor la Facultatea de Teologie. La jumătatea lunii ianuarie, Nicolae Brânzea a demisionat din funcţia de şef de catedră la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Piteşti.

Sponsorizarea acordată Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului de către Consiliul Judeţean Argeş ar face obiectul unei anchete în care este vizat şeful Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, reţinut, miercuri seară, de procurorii DNA.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii DNA Piteşti, după ce a fost audiat timp de aproximativ patru ore la sediul Serviciului Teritorial DNA Piteşti şi au fost făcute percheziţii atât la biroul acestuia, cât şi la locuinţa sa din municipiul Piteşti.

La ieşirea din sediul DNA, Nicolescu, vizibil emoţionat, a fost întrebat de jurnalişti pentru ce a fost reţinut, răspunzând: “Pentru că am muncit 45 de ani”.

La insistenţele jurnaliştilor legat de acuzaţiile care îi sunt aduse, preşedintele CJ Argeş le-a spus acestora: “O să afllaţi”.

El a fost urcat cu cătuşe la mâini în duba Poliţiei şi dus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.

Iniţial, surse judiciare afirmau că Nicolescu a fost reţinut într-un caz care ar viza o sponsorizare acordată de CJ Argeş Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Ulterior, surse din rândul anchetatorilor au afirmat că ancheta ar viza mai multe fapte.

Astfel, şeful Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD) este cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi primit peste 60.000 de lei de la omul de afaceri Cornel Penescu şi că ar fi fraudat fonduri europene.

Potrivit unor surse judiciare, Nicolescu este acuzat de procurorii DNA de trei infracţiuni de luare de mită în formă continuată, fiind vorba despre o sumă totală de peste 60.000 de lei, primită de la omul de afaceri Cornel Penescu.

Pentru aceşti bani, şeful CJ Argeş ar fi urmat să îl favorizeze pe Penescu în privinţa unor contracte legate de societatea acestuia, Pic.

De asemenea, preşedintele CJ Argeş este cercetat de procurorii DNA şi pentru fraudarea unor fonduri europene, în valoare de aproximativ 900.000 de uro, precum şi pentru tentativă de abuz în serviciu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, referindu-se la situaţia preşedintelui CJ Argeş, că refuză să creadă în coincidenţe, menţionând că, din câte înţelege, Constantin Nicolescu este supus unei anchete “extrem de ciudate”, la 24 de ore după protestul muncitorilor de la Mioveni.

Omul de afaceri Cornel Penescu, fost finanţator al FC Argeş, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în mai multe dosare de corupţie, unul dintre ele vizând corupţia din arbitraj şi în care este acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat. El a fost trimis în judecată în stare de arest, alături de fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi fostul director general al firmei Pic, Liviu Făcăleaţă. În acest caz, Penescu s-a aflat în arest timp de aproximativ nouă luni. Într-un alt dosar, Penescu a fost trimis în judecată alături de fostul primar al Craiovei Antonie Solomon.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă