10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialArhitectul șef de la Primăria Baia Mare, reținut pentru luare de mită....

Arhitectul șef de la Primăria Baia Mare, reținut pentru luare de mită. Un om de afaceri, cercetat sub control judiciar

Mircea Dinulescu, arhitectul-șef de la Primăria Baia Mare a fost reținut pentru luare de mită. El a cerut umui om de afaceri 5.000 euro,pentru a-l sprijini în obţinerea aprobării recepției finale a unui imobil pentru care se eliberase anterior autorizația de construire. În același dosar, omul de afaceri, Mihăiță Vaida este cercetat sub control judiciar.

Potivit DNA, în perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu Mircea, în calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Baia Mare, a pretins și primit de la inculpatul  Vaida Florinel – Mihăiță suma de 5.000 euro, în vederea sprijinirii acestuia pentru obţinerea aprobării recepției finale a unui imobil pentru care se eliberase anterior autorizația de construire.

În același context, la data de 09 martie 2016, inculpatul Dinculescu Mircea i-a mai pretins omului de afaceri suma de 1.000 euro.

Sumele de bani cu titlu de mită au fost pretinse și primite de inculpatul Dinculescu Mircea în condițiile în care acesta avea cunoştinţă despre faptul că omul de afaceri nu respectase proiectul de construcţie, că acesta modificase proiectul de structură și despre alte aspecte care impuneau demolarea construcţiei.

De asemenea, arhitectul șef l-a mai asigurat pe inculpatul Vaida Florinel – Mihăiță că-l va sprijini în demersurile viitoare în legătură cu eliberarea unei autorizaţii de reconstrucţie şi alte etape de avizare pentru aprobarea recepției finale a imobilului.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Vaida Florinel-Mihăiță trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat,

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei,

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,

d) să nu depășească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent,

e) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme,

f) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaților Dinculescu Mircea și Vaida Florinel-Mihăiță li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Cele mai citite

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă