12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialArma de vânătoare și cartușele lui Dan Voiculescu, ridicate de poliție

Arma de vânătoare și cartușele lui Dan Voiculescu, ridicate de poliție

Arma de vânătoare și cartușele deținute de Dan Voiculescu au fost ridicate, joi seară, de polițiști, după ce acesta a fost pus sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de șantaj, arată surse judiciare.

Citește și: Cine sunt DENUNȚĂTORII. Voiculescu, acuzat de 7 acte de ȘANTAJ, fapte asemănate de procurori cu "taxa de protecție contra denigrării prin presă". El contestă controlul judiciar. Poliția i-a confiscat arma și cartușele

Joi seară, procuroii Direcției Naționale Anticorupție au decis cercetarea sub control judiciar a lui Dan Voiculescu, după ce mai multe persoane au reclamat că au fost șantajate de acesta. Omul de afaceri a contestat controlul judiciar.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, începând cu data de 3 iulie 2014, față de inculpatul VOICULESCU DAN, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial (7 acte materiale)”, se arată în comunicatul DNA.

În ordonanța de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut că Dan Voiculescu, ”a ameninţat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare”.

Sub această ameninţare, unul dintre oamenii de afaceri, denunţător în cauză, i-a achitat lui Voiculescu  suma totală de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând acestuia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă