4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialArmata Română trimite şase ELICOPTERE în Forţa de Răspuns a NATO

Armata Română trimite şase ELICOPTERE în Forţa de Răspuns a NATO

Armata Română va trimite forţe pentru Forţa consolidată de Răspuns a NATO, a declarat ministrul Apărării, Mircea Duşa.

În cadrul reuniunii de la Bruxelles a miniştrilor Apărării din ţările NATO, Mircea Duşa a precizat că România şi-a “redefinit contribuţia” la Forţa consolidată de Răspuns (eNRF), în cadrul eforturilor aliate de reducere a deficitelor pentru 2016.

Drept urmare, România va trimite în Forţa de Răspuns a NATO două elicoptere de căutare-salvare şi patru elicoptere de transport.

Elicopterele de transport pe care le poate oferi Armata Română sunt de tip IAR 330 Puma, iar elicopterele de căutare – salvare sunt IAR 330, varianta MEDEVAC.

La Bruxelles, miniştrii Apărării au discutat situaţia implementării Planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a NATO, precum şi obiectivele stabilite pentru Summitul de la Varşovia, din anul 2016.

O atenţie specială a fost acordată situaţiei de securitate din Afganistan şi Siria, inclusiv evenimentelor de la Kunduz  (Afganistan).

În acelaşi timp, situaţia din Siria reprezintă, în opinia miniştrilor apărării, un motiv de preocupare, mai ales prin efectele generate în planul securităţii regionale, cât şi al consecinţelor umanitare. 

„Date fiind provocările majore de securitate la adresa Alianţei Nord-Atlantice, considerăm că se impune continuarea şi consolidarea măsurilor de asigurare”, a declarat ministrul Mircea Duşa.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă