10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialAsistenta maternală care a torturat doi copii, condamnată la 14 ani de...

Asistenta maternală care a torturat doi copii, condamnată la 14 ani de închisoare

Asistenta maternală care în perioada 2007-2009 a torturat doi copii, a fost condamnată la 14 ani de închisoare, Decizia magistraților ÎCCJ este definitivă.

Copiii aveau 4, respectiv 8 ani.

Potrivit motivării Instanței, Fănica Grădinaru a exercitat diverse acte de cruzime asupra fetiţei şi băieţelului pe care-i avea în îngrijire, pe care i-a băgat cu capul în toaletă, i-a bătut cu bâte de lemn, i-a opărit sau ţinut dezbrăcaţi afară, în frig, anunță B1TV.

La faptele femeii a fost prezent și soțul acesteia, care nu a făcut nimic pentru a o împiedica.

În motivarea deciziei de arestare de pe data de 6 octombrie 2011, instanţa arată că aceasta "a exercitat diferite acte de violenţă şi cruzimi asupra părţii vătămate P.C.A., (a băgat-o cu capul în vasul de toaletă, trăgând apa, a lovit-o cu capul de diferite obiecte, a scufundat-o în cadă, ţinându-i capul sub apă, a lovit-o pe tot corpul cu o bâtă de lemn, a expus-o noaptea la temperaturi scăzute, ţinând-o dezbrăcată afară, a opărit-o, a tăiat-o la buzele superioare şi inferioare şi la braţul stâng, leziuni pe care le-a tratat într-un mod superficial, provocând infectarea acestora), cu intenţia indirectă de a-i suprima viaţa".

Totodată, în perioada octombrie 2007-11.12.2009, în calitate de asistent maternal căruia îi fusese încredinţată în plasament fetiţa, Fănica Grădinaru a "exercitat diferite acte de violenţă şi cruzimi asupra acesteia, precum şi alte acţiuni (nealimentarea corespunzătoare, obligarea fetiţei să răspundă la un alt nume şi să relateze aspecte nereale privind vătămările suferite), care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a părţii vătămate".

Sceleaşi acte de violenţă au fost săvârşite şi asupra băiatului M.M., elev în clasa întâi pe care din octombrie 2007 până în decembrie 2009, "l-a băgat cu capul în vasul de toaletă, trăgând apa, l-a lovit cu capul de diferite obiecte, l-a scufundat în cadă, ţinându-i capul sub apă, şi l-a expus noaptea la temperaturi scăzute, ţinându-l dezbrăcat afară, cu intenţia indirectă de a-i suprima viaţa".

În ceea ce-l priveşte pe Mitică Grădinaru, instanţa arăta că acesta "a înlesnit exercitarea de către inculpata G.F. a diferitelor acte de violenţă şi cruzimi asupra părţii vătămate P.C.A., cu intenţia indirectă de a-i suprima viaţa, prin aceea că, deşi avea cunoştinţă de săvârşirea acestor acte şi avea posibilitatea de a împiedica continuarea lor (prin sesizarea autorităţilor publice competente cu privire la starea de sănătate a minorei sau prezentarea minorei la o unitate medicală, ceea ce ar fi împiedicat agravarea leziunilor de la nivelul braţului), nu a efectuat niciun demers în acest sens, încurajând-o pe inculpată în punerea în executare a rezoluţiei infracţionale prin această atitudine tolerantă".

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă