19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialSurse: Medicul-șef și asistenta-șefă de la ATI a Spitalului de Arși, audiați...

Surse: Medicul-șef și asistenta-șefă de la ATI a Spitalului de Arși, audiați de polițisti

UPDATE 14.09: Medicul-şef al secţiei de Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Arşi, Adrian Stănculea, a fost audiat de poliţiştii Serviciului Omoruri al Poliţiei Capitalei, în dosarele de ucidere din culpă deschise după decesul a două persoane în această unitate sanitară, informează Agerpres.

Stănculea nu a dorit să dea declaraţii presei la ieşirea de la audieri, susţinând că tot ceea ce a spus până acum a fost interpretat în mass-media în sensul dorit de acestea. 

Audierile vor continua în aceste dosare, urmând să vină la Poliţie întreg personalul al secţiei de Terapie Intensivă al Spitalului de Arşi. 

———–

Asistenta-șefă de la secția ATI, Spitalul de Arși din Capitală, este audiată, la ora transmiterii acestei știri, de polițiștii serviciului Omoruri, conform unor surse judiciare. Audierile au legătură cu cele două cazuri recent descoperite de presă: transfuzia grupei de sânge greșite a unei femei care ulterior a murit și rana cu viermi a unui pacient decedat, amândoi tratați la Spitalul de Arși. 

Tot vineri, va fi audiat și medicul-șef ATI, susțin sursele. 

Citește și: VIDEO. Spitalul de Arși, ÎNCHIS PARȚIAL! Dosare penale și anchetă a Avocatului Poporului, pentru transfuzia greșită de sânge și pacientul cu rana cu viermi

Secția ATI de la Spitalul de Arși s-a închis, joi seară, conform dispoziției Ministerului Sănătății. Totodată, unitatea sanitară a fost amendată cu 6.000 de lei, după controlul Inspecţiei Sanitare.
 
O filmare realizată de un medic în secția de Anestezie – Terapie a Spitalului  Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală, în urmă cu trei zile, arăta un pacient pe care îl mâncau viermii. Înregistrarea a fost publicată de Cătălin Tolontan și preluată în întreaga presă.  Şeful secţiei ATI, Adrian Stănculea, spunea atunci că secția „nu are condiţii de izolare, nu avem uşi glisante, nu avem aer condiţionat, deci putem avea muşte… dar aici putem vorbi şi despre o deficienţă în tratamentul medical, deoarece acești pacienți trebuie curățați și pansați zilnic”
 
Atenție, video șocant:

Apelul unui medic de la Spitalul de Arși: ”Difuzați această filmare pentru că Spitalul de Arși a ajuns să omoare oameni from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

Miercuri, presa a scris despre cazul unei femei de 68 de ani, care a murit, la Spitalul de Arsuri din București, după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect, astfel că i s-a administrat o transfuzie cu sânge greșită.

În curs de actualizare 

 

 

 

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă