13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAsistentele medicale spaniole se plâng de condițiile de muncă din Germania

Asistentele medicale spaniole se plâng de condițiile de muncă din Germania

Douăzeci de asistente medicale spaniole, care lucrează în Germania, s-au plâns de condiții grele de muncă. Acestea spun ca sunt "prinse în capcană", fiind nevoite să lucreze 12 ore pe zi, șapte zile pe săptămână, și că, dacă dorescsă se întoarcă în Spania trebuie să plătească 6.000 de euro companiei germane care a intermediat transferul. Astfel ceea ce părea la început o bună oportunitate în vremuri de criză, s-a transformat într-un coșmar, relatează Excite.es.

Asistentele au semnat un contract cu firma respectivă pentru a învăța limba germană timp de șase luni, curs plătit de companie, și un contract de muncă pe doi ani, pentru îngrijire la domiciliu.

Odată ajunse în Bavaria acestea au constatat că, dacă vor să se întoarcă în Spania înainte de încheierea contractului, sunt obligate să plătească 6.000 de euro pentru cursurile de limba germană.

Acestea au depus o plângere la sindicatul german Ver.di prin care au arătat situația de fapt și au cerut consiliere.

Salariul asistentelor este de 9,5 euro pe oră, cu mult mai puțin decât primesc colegele lor din Germania. În plus, li se cere să plimbe câinele, să gătească pentru familia respectivă și să se ocupe de gospodărie. Între timp, compania care a intermediat aceste contracte, a suspendat programul respectiv.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă