12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAtenție șoferi: poliția a pus radare în cascadă pe autostrăzi!

Atenție șoferi: poliția a pus radare în cascadă pe autostrăzi!

Poliția a început ”vânătoarea” de vitezomani. în acest week-end toate radarele sunt așezate în cascadă pe autostrăzi și pe drumurile naționale. Sute de agenți de circulație sunt pregătiți să dea amenzi usturătoare celor care încalcă regulile rutiere. Poliția le recomandă șoferilor să circule cu prudență.

”Sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în trafic pentru prevenirea accidentelor şi a ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Pe parcursul activităților desfășurate vor fi folosite sistemele de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în ,,cascadă”.

Activitățile derulate de polițiști au ca scop salvarea de vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Poliţia Română le recomandă celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă”, arată IGPR într-un comunicat de presă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă