18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialAtenţionare de călătorie MAE: Starea de urgenţă, menţinută în Franţa

Atenţionare de călătorie MAE: Starea de urgenţă, menţinută în Franţa

Franţa menţine starea de urgență pe tot teritoriul țării decretată după atacurile din 13 noiembrie din Paris, potrivit căreia autorităţile franceze pot interzice circulația persoanelor și pot stabili zone de protecție și securitate, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comuicat remis redacţiei. 

"De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate orașele din regiunea Ile-de-France. Aceste dispoziții permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol și a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor și posibilitatea de a efectua percheziții administrative", se arată în comunicat. 

Totodată, MAE arată că pe tot teritoriul Franței aeroporturile și gările rămân deschise, însă călătorii sunt rugați să confirme orarele de călătorie cu compania de transport, pentru că se pot înregistra întârzieri din cauza măsurilor de securitate. Şcolile funcționează în program normal, iar transportul public în Paris este operațional, dar pot exista stații închise sau rute modificate. 

"MAE recomandă cetățenilor români aflați în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze și să manifeste vigilență sporită, în special în mijloacele de transport în comun, în timpul manifestațiilor sportive, culturale, religioase și în zonele aglomerate. Cetățenii români sunt sfătuiți să consulte presa locală și informările transmise prin intermediul mass-media de către autoritățile franceze", se mai arată în comunicat. 

Ambasada României la Paris are program de lucru normal cu publicul și reiterează faptul că persoanele, care dețin informații despre cetățeni români aflați într-o situație de urgență, pot contacta misiunea diplomatică. 

MAE recomandă consultarea paginii de Internetwww.mae.ro, iar cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ''Călătorește în siguranță'', disponibilă gratuit în 'App Store' și 'Google Play', care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale. 

Cele mai citite

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă