15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Aterizare de urgență pentru un avion Blue Air la Timișoara. Pasagerii,...

UPDATE: Aterizare de urgență pentru un avion Blue Air la Timișoara. Pasagerii, preluați de o altă aeronavă a companiei

UPDATE 13.00: Pasagerii au fost imbarcaîi îtr-on aeronavă Blue Air trimisă pentru preluarea lor de pe Aeroportul Internațional Timișoara, iar aceasta a decolat spre Koln la ora 12:20. Pasagerii au fost preluați de a doua aeronavă au înregistrat o întârziere totală de aproape 2 ore și 30 de minute. În aceste condiții, operatorul aerian a suportat toate costurile cauzate de întârziere, pasagerii fiind asistați pe tot parcursul așteptării.

Compania Blue Air a precizat că pilotul aeronavei a cerut aterizarea pe Aeroportul Internațional Timișoara, în urma unei semnalizări legate de nivelul presurizării, decizia fiind luată pentru a preîntâmpina o posibilă problemă la sistemul de presurizare a aeronavei.

”Dorim sa menționăm ca nu a fost vorba de o depresurizare a cabinei, ci doar au fost urmate procedurile standard în conformitate cu reglementările Autorității Aeronautice Române, coroborate cu standardele de siguranță impuse de European Aviation Safety Agency (EASA) pentru astfel de situații”, se arată într-un document remis redacției România Liberă.

Aeronava tip Boeing 737 seria 500, care opera cursa Bucuresti-Koln si retur, ce avea  la bord 108 de pasageri. A decolat la ora 7:30 de pe Aeroportul International Henri Coanda conform orarului de zbor si a aterizat in conditii de siguranta pe Aeroportul International Timisoara, la ora 8:30.

—–

O aeronavă Blue Air a fost nevoită să aterizeze de urgență pe aeroportul din Timișoara după ce echipajul a semnalat depresurizarea aparatului de zbor. Avionul zbura pe ruta Bucureşti – Koln iar toți cei 106 pasageri au fost debarcați.

Potrivit Mediafax, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional "Traian Vuia" din Timișoara, Nicoleta Trifan, a declarat, că luni, la ora 8.35, piloții unei aeronave a companiei Blue Air au solicitat aterizarea de urgență pe aeroportul din Timișoara.

"A aterizat de urgență un avion care circula pe ruta București-Koln, cu 106 pasageri la bord. Pilotul a anunțat depresurizare, a aterizat la Timișoara, iar acum se fac verificări", a spus Nicoleta Trifan.

Potrivit sursei citate, pasagerii au fost debarcați, iar la ora transmiterii acestei știri ei se află în aerogară, unde așteaptă o altă aeronavă a companiei care să îi preia și să îi ducă la destinație.

Cele mai citite

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă