16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAți încuiat ușile? Hoții abia așteptau minivacanța de 1 Mai. Poliția a...

Ați încuiat ușile? Hoții abia așteptau minivacanța de 1 Mai. Poliția a prins deja mai mulți spărgători de locuințe

Hoții abia așteaptă minivacanța de 1 Mai, dar nu pentru a se relaxa. Ei ”muncesc”. Profită de faptul că cei mai mulți români sunt plecați, fie în stațiunile de la munte sau la mare, fie la gratare, și acționează cu cea mai mare operativitate. 

Polițiștii din Sibiu au prins deja mai mulți tineri care încercau să spargă o locuință. 

Citește și: Noul Cod Penal ne împacă cu infractorii. Cum poate scăpa de puşcărie un spărgător de locuinţe

”În noaptea de 30 aprilie spre 1 mai, în jurul orei 01.00, I.P.J. Sibiu a fost sesizat telefonic cu privire la faptul că într-un apartament al unui imobil din municipiul Sibiu se aud zgomote suspecte.

Imediat, la faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu.  În imediata apropiere a imobilului indicat de apelant, au fost observate trei persoane care, la vederea poliţiştilor, au fugit.

Poliţiştii sibieni i-au urmărit, doi dintre bănuiţi fiind prinşi şi conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Sibiu. În urma verificărilor şi audierii, au mai fost identificate alţi doi tineri bănuiţi de săvârşirea acestei fapte.

Cei patru tineri, cu vârstele cuprinse între 19 şi 26 de ani, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de furt calificat.

Împotriva a trei dintre ei s-a luat măsura reţinerii pentru 16 ore. În cursul zilei e ieri,  magistraţii au dispus împotriva unuia dintre bănuiţi arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar faţă de ceilalţi doi a fost dispusă cercetarea sub control judiciar.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Sibiu”, arată IGPR într-un comunicat de presă.

Sfaturi:

La plecarea de la domiciliu închideţi bine toate căile de acces în locuinţă!

Montaţi încuietori rezistente care au sistemul de prindere în interior la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uşi de balcon şi de intrare în locuinţă, precum şi alte locuri)!

Atunci când sunteţi plecaţi de acasă pentru o perioada de timp mai îndelungată, rugaţi un vecin să supravegheze periodic perimetrul locuinţei şi curţii dumneavoastră!

Păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră, nu o lăsaţi la îndemâna oricui!

Nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii!

Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior!

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă