14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAu agresat personalul de pe salvare

Au agresat personalul de pe salvare

Un bărbat de 66 de ani, din comuna gălăţeană Smârdan, s-a ales cu dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, precum şi pentru distrugere, după ce a atacat duminică un echipaj al unei ambulanţe şi a spart geamurile salvării. 

Potrivit şefului Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi, Mihai Polinschi, totul a început când soţia unui pacient din localitatea Smârdan a solicitat prezenţa unei ambulanţe deoarece soţul ei acuzase dureri de cap. 

''Bărbatul pentru care s-a solicitat intervenţia ambulanţei acuza dureri de cap. El a fost pus pe targă în maşină şi a devenit dintr-o dată violent; şi-a desfăcut centura, a lovit-o pe asistenta noastră, a spart două geamuri de la ambulanţă şi chiar a încercat să plece cu ambulanţa", a explicat Polinschi. 

''Eram prinsă de scaun, el mă agresa, îmi aducea injurii, deodată s-a întâmplat totul'', a povestit asistenta agresată. 

În altercaţie a intervenit şi şoferul-ambulanţier Pavel Perianu, 57 ani, care a salvat asistenta, după care amândoi au coborât din maşină blocând uşile şi au cerut ajutor la 112. În acest timp, bărbatul a găsit foarfeca de intervenţii. Cu ea a spart geamul lateral al uşii culisante de la ambulanţă şi apoi geamul portierei cu intenţia de a se urca la volan. A urmat o nouă luptă între şofer şi pacientul violent pentru a-i smulge cheile maşinii şi foarfeca. Între timp au apărut şi poliţiştii, care l-au încătuşat, iar echipajul ambulanţei l-a transportat la Spitalul de Psihiatrie Galaţi, unde se află sub supravegherea medicilor, dar şi a poliţiei. 

Potrivit lui Polinschi, bărbatul nu figura în evidenţele medicale cu afecţiuni psihice. 

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, precum şi pentru distrugere. 

"S-a solicitat intervenţia unui echipaj de poliţie la Smârdan, unde un bărbat a agresat o asistentă. Din primele cercetări reiese că asistenta a rămas în maşină cu bărbatul în cauză care se afla pe targă, în timp ce şoferul ambulanţei a mers să-i aducă acestuia de la rude cartea de identitate pe care o uitase. Dintr-o dată, pacientul a devenit violent şi a lovit-o pe asistentă şi a spart geamurile ambulanţei. El a fost încătuşat de poliţiştii ajunşi la faţa locului şi transportat cu o altă ambulanţă la Spitalul de Psihiatrie", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Crina Dragu. 

Asistenta agresată a suferit mai multe contuzii toracice şi la nivelul coloanei, fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi pentru îngrijiri medicale. SJA Galaţi se va constitui parte civilă şi va cere despăgubiri agresorului pentru daunele produse ambulanţei.

Cele mai citite

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă