12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAudieri în Vâlcea pentru deturnarea preţului unor licitaţii publice. La ce sumă...

Audieri în Vâlcea pentru deturnarea preţului unor licitaţii publice. La ce sumă colosală a fost stabilit prejudiciul

Peste 20 de persoane suspectate de deturnarea preţului unor licitaţii publice organizate de o primărie din judeţul Vâlcea sunt audiate, vineri după-amiază. Prejudiciul stabilit în urma înţelegerilor făcute de participanţii la respectivele licitații este de 400.000 de euro, informează Mediafax.

Poliţiştii din Vâlcea au făcut, vineri, mai multe percheziţii domiciliare în judeţ, într-un dosar privind fraudarea unor licitaţii publice, în urma înţelegerilor între participanţi la procedurile de achiziţie.

Citeşte şi: CORUPŢIE la Oficiul de Cadastru Iaşi. Directorul şi mai mulţi consilieri, trimişi în judecată

Conform unor surse judiciare, este vorba despre proceduri de achiziţie publică organizate de autorităţile locale din comuna Vaideeni, care au scos la licitaţie păşuni.

În aceste condiţii, mai multe persoane fizice au făcut ”înţelegeri prealabile” astfel încât preţurile finale rezultate în urma licitaţiilor să fie cât mai mici.

Citeşte şi: Magistraţii români cer ajutorul ambasadelor pentru a opri implicarea SRI în justiţie

Sursele citate au precizat că prejudiciul în acest dosar a fost calculat, până în prezent, la 400.000 de euro.

Peste 20 de persoane au fost ridicate în urma percheziţiilor, iar la ora transmiterii acestei ştiri sunt audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Până în prezent, unul dintre suspecţi a fost reţinut pentru 24 de ore.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă