13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Nou dosar Poşta Română: Fost secretar de stat, REŢINUT pentru corupţie

UPDATE: Nou dosar Poşta Română: Fost secretar de stat, REŢINUT pentru corupţie

UPDATE: Fostul secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională, Marius Constantin Fecioru, a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA.

————–

Fostul secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională, Marius Constantin Fecioru, a fost audiat, marţi, de procurorii DNA, într-un nou dosar ce vizează fapte de corupţie săvârşite de foşti angajaţi ai Poştei Române.

Marius Constantin Fecioru a venit la sediul central al DNA în jurul orei 12.30. La intrarea în sediul instituţiei, fostul secretar de stat nu a dorit să facă declaraţii.

Anchetatorii cerceteazムfaptele comise între anii 2011- 2012 și vizeazムun prejudiciu de aproximativ 300.000 euro ca urmare a îndeplinirii defectuoase a atribuțiilor de serviciu de căƒtre foști funcționari ai Poștă Română la instigarea unui fost secretar de stat. 
  
Astfel, procurorii DNA susţin că în perioada mai 2011 – 2012, din dispoziţia lui Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea şi sub autoritatea inculpaţilor Pribescu Mioara şi a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuită în mod repetat, de CNPR, fără facturare, corespondenţă  prelucrată în poştă hibridă, provocând companiei naţionale un prejudiciu . Prejudiciul provocat CNPR e de 1.128.228 lei.

Pentru distribuirile frauduloase, în evidenţa CNPR nu există procese verbale de predare-primire. Astfel, nu doar înscrisurile amintite nu sunt de găsit la CNPR, dar nici volumele de trimiteri poştale nu sunt evidenţiate şi, în consecinţă, facturate.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă