8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAugustin Lazăr, despre dezinfectanții Hexi Pharma: Pregătim teste care să fie efectuate...

Augustin Lazăr, despre dezinfectanții Hexi Pharma: Pregătim teste care să fie efectuate la institute din străinătate

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marți, că testele de eficiență în cazul unul lot de dezinfectanți Hexi Pharma au fost finalizate, urmând ca un alt lot să fie testat la institute din străinătate, informează Agerpres.

„S-a finalizat efectuarea testelor de eficiență pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Este greu să evaluăm acum în detaliu ceea ce solicitați dvs, însă este de precizat că urmează alte teste de eficiență pe un alt lot, care va fi trimis acestui institut. Ne gândim, pregătim teste care să fie efectuate la institute din străinătate. Este o procedură în curs. Este o procedură mai complicată”, a declarat Lazăr, la sosirea la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Întrebat dacă o parte din rezultate arată faptul că anumite produse Hexi Pharma au fost eficiente, procurorul general a spus că au fost rezultate atât pozitive, cât și negative, însă doar în final se va putea stabili în ce măsură ele sunt relevante.

În ceea ce privește ponderea rezultatelor pozitive față de cele negative, Lazăr a spus că, în acest moment, „precizia nu ar ajuta cu nimic, fiindcă urmează alte teste care se vor efectua și va fi un ansamblu de loturi în final care vor da tonul procentajelor”. 

Procurorul general nu a dorit să spună de la câte spitale au fost recoltate mostre, susținând că astfel de precizări țin de „detalii intime ale anchetei”. „Un alt lot de soluții vor fi testate în continuare și în final vom vedea ce va rezulta din ansamblul probațiunii”, a mai adăugat Augustin Lazăr.

Întrebat dacă există posibilitatea efectuării de noi controale în spitale, procurorul general a afirmat că acest lucru se poate întâmpla dacă organul judiciar care se ocupă de problemă va aprecia că este necesar.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă