8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAugustin Lazăr: Informațiile din înregistrările lui Ghiță sunt prezentate tendențios, sugerându-ne ce...

Augustin Lazăr: Informațiile din înregistrările lui Ghiță sunt prezentate tendențios, sugerându-ne ce ar trebui să facem

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, vineri, că informațiile din înregistrările în care apare fostul deputat Sebastian Ghiță sunt prezentate într-o manieră “tendențioasă” și “într-o anume formă”, ca și cum ar sugera procurorilor cum ar trebui desfășurată ancheta în acest caz, informează Agerpres.

“Pe rolul Secției de urmărire penală există un dosar care a fost înregistrat în urmă cu câteva zile, în care se fac investigații în legătură cu afirmațiile care au apărut în înregistrările care au alertat într-un fel opinia publică și care cred că sunt prezentate într-o manieră destul de tendențioasă, după cum am remarcat. Sunt prezentate într-o anume formă, sugerându-ne deja ce ar trebui să facem. Cercetările trebuie să fie obiective. Trebuie audiate persoanele care sunt invocate în cazul acesta, trebuie ridicate acele înregistrări, documentele despre care se vehiculează”, a declarat procurorul general, la finalul ședinței CSM.

Augustin Lazăr a evitat să spună dacă Laura Codruța Kovesi va fi chemată la audieri în acest dosar.

Potrivit unor surse judiciare, Sebastian Ghiță va fi citat de procurorii Parchetului General în dosarul deschis după apariția înregistrărilorprezentate de acesta la un post de televiziune. De asemenea, procurorii vor emite citații pentru persoanele implicate în acest caz.

În plus, toate înregistrările ar urma să fie conexate în același dosar instrumentat de Parchetul General.

Pe 4 ianuarie, Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal ca urmare a informațiilor făcute publice prin materialul difuzat pe postul România TV și în care este redat un dialog între fostul președinte Traian Băsescu și o altă persoană privind cauze judiciare.

Sebastian Ghiță a prezentat, marți, la România TV, o înregistrare audio care conține un dialog ce ar fi purtat de Băsescu cu un interlocutor, fostul președinte afirmând că ar avea înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și Camelia Bogdan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă