11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Autocar cu români, răsturnat în Ungaria. 13 răniți, doi în stare...

UPDATE. Autocar cu români, răsturnat în Ungaria. 13 răniți, doi în stare gravă

UPDATE. Potrivit MAE,  cinci din cei 13 cetățeni români răniți în accidentul rutier produs în Ungaria au rămas spitalizați, fiind internați la spitalul din Szeged, iar doi dintre aceștia sunt în stare gravă.

—-

UPDATE. Potrivit  MAE, la bordul autocarului se aflau 32 de persoane. Acesta a alunecat într-un șant, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, în apropierea localităţii Mako.

Consulul român s-a deplasat, în cursul dimineții, în regim de urgenţă, la locul producerii accidentului.

În urma discuţiei avute cu autorităţile ungare prezente, au fost obținute următoarele informaţii:

– cei 2 cetățeni români răniți grav au fost transportați la Spitalul din localitatea Szeged, unde li se acordă îngrijiri medicale;

– alți 3 cetățeni români răniți ușor au fost preluați de la spitalul din Mako, fiind transportați la spitalul din Szeged;

– 4 cetățeni români răniți ușor au fost transportați la spitalul din localitatea Oroshaza, după care au fost externaţi;

– 4 cetățeni români răniți ușor au fost transportați la Spitalul din Mako, ulterior fiind externaţi.

”Având în vedere finalizarea investigațiilor medicale, întregul grup de cetățeni români, cu excepția celor 5 persoane aflate la Szeged, din care 2 în stare gravă, va fi repatriat. În acest sens, firma de transport va trimite, în cel mai scurt timp, un alt autocar pentru a prelua grupul.

Cetățenii români nevătămați se află în prezent la sediul poliției din Mako, în vederea îndeplinirii formalităților legale. Întregul grup de cetăţeni români beneficiază de asistenţa permanentă a CG Szeged, dar şi a poliţiei locale, până la sosirea autocarului care îi va prelua cu destinaţia România. Precizăm că reprezentantul consulatului s-a deplasat la secţia de poliţie imediat după transportarea acestora de la locul accidentului”, transmite MAE.

În prezent, consulul se află la spitalul din Szeged pentru discuții cu medicii curanți și a se interesa de starea de sănătate a celor doi cetățeni români răniți grav.

Ministerul Afacerilor Externe se află în legătură permanentă cu Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență.

Consulatul General al României la Szeged continuă demersurile de asistență a cetățenilor români, pe toată durata prezenței acestora la Mako, Oroshaza și Szeged și menține legătură cu poliția ungară și spitalele ungare.

Un autocar înmatriculat în Galați s-a răsturnat, luni dimineață, pe o autostradă din Ungaria. În autovehicul se aflau 28 de români. Se pare că acesta s-a răsturnat într-un șanț, confirmă surse din MAI.

Duminică, un alt autocar cu români s-a răsturnat în Bulgaria, duminică, în apropiere de Veliko Târnovo. Un român a murit, iar alți 14 au fost răniți, din care 5 se află în stare gravă. 

Autocarul răsturnat în apropiere de M43, în Ungaria deservea o firmă de turism din Bucureşti, transporta turişti români care se întorceau dintr-o vacanţă petrecută în Turcia, la Kuşadasi.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă