12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAutocar plin cu pelerini, blocat în şanţ

Autocar plin cu pelerini, blocat în şanţ

Un autocar care transporta mai mulţi pelerini la Iași, la moaştele Sfintei Cuvioase Paracheva, a fost aproape de a se răsturna pe un drum din județul Vrancea, în momentul în care șoferul a făcut o manevră greșită pe șosea, iar mașina plină cu pasageri a rămas blocată în șanț.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu, autocarul plecase din Voluntari spre Iași, în noaptea de vineri spre sâmbătă, și transporta 55 de pelerini care urmează să participe la procesiunea de Sfânta Parascheva, de la Iași, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autovehiculul mergea în coloană cu alte autocare, fiind un transport organizat al credincioșilor spre Iași. La un moment dat, în dreptul localității vrâncene Tișița, pe DN 24, șoferul a greșit drumul și a vrut să schimbe direcția de mers. În momentul în care a întors autocarul, el nu ar fi apreciat corect distanța de pe șosea, iar autocarul a rămas blocat cu roțile în șanț.

În urma apelului la 112, la locul accidentului au ajuns polițiștii de la Serviciul Rutier Vrancea, în zonă fiind trimis și un utilaj care, după aproximativ două ore, a reușit să repună autocarul pe roţi. Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului.

După ce a fost repus pe roți, autocarul și-a continuat drumul spre Iași.

Câteva sute de mii de pelerini din întreaga ţară sunt aşteptaţi în următoarele zile la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă municipiul Iaşi în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă