10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCei doi bărbați bănuiți că au jefuit o casă de amanet din...

Cei doi bărbați bănuiți că au jefuit o casă de amanet din București au fost prinși la Călărași

Cei doi bărbați bănuiți că au jefuit, sâmbătă, o casă de amanet din Sectorul 3 din București au fost prinși de polițiști la Călărași, informează Poliția Capitalei. Unul dintre ei, în vârstă de 20 de ani, are dublă cetățenie, română și italiană, iar celălalt, în vârstă de 23 de ani, este cetățean italian. 

Cei doi ar fi și autorii unui furt comis la sfârșitul lunii aprilie, dintr-o societate comercială, de pe raza sectorului 4, când au fost sustrase mai multe replici de arme, tip airsoft.

Sâmbătă, în jurul orei 14,40, Poliția Capitalei a fost sesizată prin apel 112 că două persoane, mascate, sub amenințarea unui pistol și prin exercitarea de acte de violență asupra operatorului comercial au sustras mai multe bijuterii, după care au fugit.

La fața locului s-a deplasat echipă complexă care a efectuat cercetarea locului faptei, demarând, simultan, audierea persoanei vătămate, a martorilor, precum și investigațiile în vederea identificării celor doi bărbați.

''După câteva ore de la eveniment, din datele obținute s-a conturat ipoteza că această faptă se coroborează cu un furt, comis în noaptea de 20/ 21 aprilie, dintr-o societate comercială, de pe raza sectorului 4, când au fost sustrase mai multe replici de arme, tip airsoft. Din reunirea celor două cauze a fost identificată o pistă de acțiune care a condus către cei doi bărbați menționați anterior. În urma acțiunii declanșate, care a condus la depistarea celor doi, au fost găsite și recuperate bijuteriile sustrase din casa de amanet, în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei. De asemenea, în cursul nopții au fost găsite armele tip airsoft sustrase, o parte din ele în locuința unuia dintre cei doi, parte din ele abandonate în apropierea casei acestuia'', au arătat oamenii legii, într-un comunicat de presă. 

În prezent, cei doi bărbați se află în custodia polițiștilor, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă