13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAutorităţile prahovene evacuează controlat apă din barajul de la Paltinu, aproape plin

Autorităţile prahovene evacuează controlat apă din barajul de la Paltinu, aproape plin

Autorităţile prahovene evacuează parţial apa acumulată în barajul de la Paltinu, după ce în urma ploilor torenţiale din ultimele zile gradul de umplere a barajului s-a apropiat de limita maximă, până la ora transmiterii acestei ştiri nefiind semnalate cazuri de inundaţii în urma golirii controlate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Prahova, Mihai Condrescu, apa din barajul de la Paltinu a început să fie evacuată controlat, duminică după-amiază, începând cu ora 16.00, iar operaţiunea de evacuare a apei continuă luni, în condiţiile în care gradul de umplere a barajului ajunsese la aproape 95 la sută.

”De duminică, din jurul orei 16.00, s-a decis să se deschidă golirea de fund la cel mai mic debit, 15 metri cubi pe secundă, luându-se în prealabil măsuri de avertizare a populaţiei de pe cursul apei. Pe măsură ce debitele naturale au scăzut, s- hotărât luni dimineaţă să se mărească debitul de evacuare a apelor”, a declarat pentru agentia Mediafax reprezentantul Prefecturii Prahova.

La ora transmiterii acestei ştiri, operaţiunea de evacuare controlată a apelor din barajul de la Paltinu continuă, fără a fi fost semnalate incidente sau cazuri de inundaţii în localităţile pe malurile râului Doftana, pe care este amenajat barajul Paltinu.

În zonă se află militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, pregătiţi să intervină dacă va fi necesar.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă