10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAutostrada Soarelui și DN1, monitorizate din elicopterul MAI

Autostrada Soarelui și DN1, monitorizate din elicopterul MAI

Încă de la primele ore ale dimineţii, 1.600 de poliţişti rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., au fost prezenţi în trafic pentru asigurarea fluenţei traficului.

Scopul principal este prevenirea evenimentelor rutiere nedorite şi salvarea de vieţi.

Până la ora 15.00, pe drumurile publice şi autostrăzi, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone nu s-a produs niciun eveniment rutier grav.

În minivacanţa de 1 Mai, echipajele de poliţie acţionează zilnic, pe tronsoanele de drumuri naţionale şi europene, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Pe lângă caracterul de impunere a legii, poliţiştii acţionează a preveni accidentele rutiere şi pentru a salva vieţi.

Traficul rutier de pe A2 (Autostrada Soarelui) şi DN 1 a fost supravegheat din aer cu ajutorul unui elicopter al I.G.Av. – M.A.I..

Până la această oră nu s-au produs evenimente rutiere neplăcute.

Reamintim faptul că, pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, 1.594 de poliţişti de la structurile de poliţie rutieră, sprijiniţi de  poliţişti de la ordine publică, acţionează în această perioadă, pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză. Astfel, efectivele de poliţie rutieră acţionează pe 343 de tronsoane de drumuri naţionale şi utilizează, în medie, zilnic, 418 aparate radar. 

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă