8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAventura cu happy-end a unei americance bolnave de pneumonie

Aventura cu happy-end a unei americance bolnave de pneumonie

americancă, inginer la baza militară de la Deveselu, a ajuns să fie tratată de o doctoriţă din Craiova în propriul birou şi apoi la ea acasă întrucât, deşi avea pneumonie şi necesita spitalizare, nu au existat locuri libere în nici unul dintre spitalele la care a mers.

Într-un mesaj postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti se arată că Sandy Higgins, care lucrează ca inginer la baza de la Deveselu şi care a avut o formă severă de pneumonie şi probleme respiratorii, „nu a reuşit să fie internată de urgenţă din cauza lipsei locurilor din primele două spitale româneşti la care a ajuns”.

„Sandy a avut însă norocul să întâlnească doi medici deosebiţi, Diana şi Robert Medregoniu. Vorbitori fluenţi de engleză şi convinşi că sprijinul emoţional acordat pacientei trebuie să primeze, familia Medregoniu a ajutat-o pe Sandy să îşi revină, chiar dacă a fost nevoie să o găzduiască în casa lor. Cine ar fi crezut că o traumă avea să ducă la o profundă legătură personală medic-pacient?”, scrie în mesajul postat pe site-ul de socializare. Potrivit Digi24.ro, preluat de Mediafax, totul s-a întâmplat în luna martie, când Sandy Higgins s-a simţit rău şi a mers la medicul bazei militare de la Deveselu, ulterior ea fiind trimisă la spitalul din Caracal, unde a fost diagnosticată cu pneumonie, afecţiune care necesita internare. F

emeia a refuzat însă internarea întrucât ar fi trebuit să împartă patul cu altă pacientă, iar ulterior a mers la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde s-a confruntat cu aceeaşi situaţie, medicii trimiţând-o la Spitalul de Boli Infecţioase, însă nici acolo nu erau rezerve libere. Aici însă, ea a fost consultată, iar diagnosticul a fost reconfirmat, medicul luând decizia să îşi transforme, provizoriu, biroul într-un salon. Întrucât starea de sănătate a femeii s-a îmbunătăţit şi urma să înceapă weekendul, doctoriţa respectivă a luat-o la ea acasă pentru a fi tratată, arată sursa citată.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă