14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAvertizare de INUNDAȚII în opt județe, de sâmbătă dimineață

Avertizare de INUNDAȚII în opt județe, de sâmbătă dimineață

O nouă avertizare de cod portocaliu de inundații a fost emisă, vineri, de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor  (INHGA). Avertizarea este valabilă pe râuri din 13 bazine hidrografice de pe raza a opt județe, transmite Agerpres.

Codul Portocaliu de inundații intră în vigoare sâmbătă, la ora ora 3.00 și este valabil până duminică, la ora 6.00 și vizează râurile din bazinele hidrografice: Desnățui, Jiu sector aval Rovinari — amonte Podari (județele: Mehedinți, Dolj și Gorj), Olteț și afluenții Oltului inferior (județele: Vâlcea, Olt, Gorj și Dolj), Călmățui (județele: Olt și Teleorman), Vedea superioară (județele: Olt și Argeș), Teleorman superior și mijlociu și afluenții mici ai râului Vedea de pe sectorul inferior (județele: Argeș și Teleorman), Neajlov superior și mijlociu (județele: Argeș, Dâmbovița și Giurgiu) și Sabar (județele: Argeș, Dâmbovița, Ilfov și Giurgiu).

Citește și: Avertizare meteo: Cod galben de ploi și ninsori, în cea mai mare parte a țării

Totodată, va intra în vigoare un Cod Galben de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Călmățui, Vedea (județele Olt, Teleorman și Argeș) și Dobrogea (județele Constanța și Tulcea), începând cu vineri, ora 14.00 și până duminică, la ora 16.00.

Avertizarea este valabilă și pentru râurile din bazinele hidrografice: Desnățui, Jiu mijlociu și inferior (județele: Mehedinți, Gorj și Dolj), afluenții Oltului inferior (județele: Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj și Argeș) și Argeș (județele: Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu și Ilfov).

Mai mult, INHGA precizează că va fi Cod Galben de inundații de sâmbătă, de la ora 2.00 și până duminică, la ora 16.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomița superioară și afluenții săi (județele: Dâmbovița și Prahova), Călmățui, Buzău — bazin mijlociu (județele: Prahova, Buzău și Brăila), Râmnicu Sărat (județele: Buzău și Vrancea), Bârlad — bazin mijlociu și inferior (județele: Bacău, Vaslui și Galați) și afluenții mici ai Siretului și Prutului din județele: Vrancea, Vaslui și Galați.

 

 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă