18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAveți grijă la muncitorii care vă fac reparații în casă. O femeie...

Aveți grijă la muncitorii care vă fac reparații în casă. O femeie a fost prădată de cei care îi renovau apartamentul

O femeie a vrut să-și renoveze apartamentul, însă reparațiile au costat mai mult decât preconizase. Cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, pe care îi angajase, au plecat cu bijuteriile și și toți banii găsiți în casa victimei. Hoții au fost prinși și urmează să fie arestați.

Jaful a fost comis în luna februarie, însă au fost prinși abia miercuri, după ce victima căzuse de acord cu ei să plătească recuperarea bijuteriilor de la amanet. Și asta pentru că tinerii i-au întins o capcană și au atacat-o în scara blocului, luându-i geanta cu suma pe care avea s- plătească la amanet. 

Filmul jafului

Potrivit anchetatorilor, ”miercuri, în jurul orei 10.30, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, de către o femeie, cu privire la faptul că trei tineri pe care îi cunoştea  au deposedat-o prin smulgere de geanta personală, în timp ce se afla în faţa blocului de domiciliu din sectorul 6”.

Imediat, poliţiştii Secţiei 25 s-au deplasat la adresa indicată unde au identificat partea vătămată, dar şi pe unul dintre bănuiţi care a fost prins de persoanele aflate în apropiere, imediat după comiterea infracţiunii.

Totodată, în urma semnalmentelor primite, poliţiştii au reuşit, la scurt timp, identificarea şi prinderea celorlaţi doi bănuiţi şi conducerea acestora la sediul secţiei, pentru verificări.

Pentru a-și recupera banii și bujuteriile, femeia urma să plăteasca taxa de amanet

În urma cercetărilor efectuate a reieşit faptul că, în perioada 15 – 24 februarie, cei trei tineri au executat lucrări de renovare în apartamentul de domiciliu al părţii vătămate şi profitând de neatenţia acesteia, au sustras din interior mai multe bijuterii şi suma de 3.000 de lei.

Citește și: Nu-i mai sperie nimic. Foarte multe spargeri de locuințe se comit ziua. Cum să scăpăm de hoți

Luând la cunoştintă despre cele întâmplate, femeia l-a contactat telefonic pe unul dintre cei trei şi i-a solicitat să îi restituie bijuteriile şi banii însă acesta i-a adus la cunoştinţă că bijuteriile sunt depuse la o casă de amanet, iar pentru a le recupera este necesară achitarea sumei de 2.000 de lei.

Astfel, în urma unei înţelegeri, partea vătămată urma ca în data de 30 martie a.c. să se întâlnească cu cei trei în stația de transport în comun „Frigocom” situată pe B-dul Timișoara și să meargă împreună la casa de amanet pentru a ridica bijuteriile.

Au atacat-o din nou

În momentul în care partea vătămată a ieşit din scara blocului de domiciliu, unul dintre bănuiţi a venit din spate, i-a smuls geanta de pe umăr, în care se afla suma de 2.000 de lei, după care toţi trei au fugit printre blocurile aflate în apropiere, unde au fost prinşi.

În urma verificărilor, bijuteriile în cauză au fost identificate şi recuperate de la o casă de amanet situată pe Str. Mărgeanului, sector 5.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi furt, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...
Ultima oră
Pe aceeași temă