14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialAvion libanez, aterizat la Roma în urma unei alerte false cu bombă

Avion libanez, aterizat la Roma în urma unei alerte false cu bombă

Presa italiană a anunțat că un avion libanez a fost nevoit să aterizeze duminică pe aeroportul Roma-Fiumicino, în urma unei alerte false cu bombă, provocând o întrerupere provizorie a traficului aerian pe cel mai mare aeroport din capitală, notează Mediafax.

Avionul de tip Airbus 320 aparţinând companiei Middle East Airlines (MEA) efectua un zbor pe ruta Geneva-Beirut, în momentul în care a fost lansată alerta, din Elveţia, un bagaj care nu aparţinea niciunui pasager fiind reperat la bordul aeronavei, scrie Corriere della Sera.

Cum aeronava se afla în spaţiul aerian al Italiei atunci când a fost lansată alerta, două avione de vânătoare au interceptat Airbusul şi l-au escortat până pe aeroportul din Roma.

Intervenţia avioanelor militare italiene a provocat, însă, îngrijorarea populaţiei din zona Romei, deoarece acestea au "spart" pragul sunetului pentru a intercepta cât mai rapid avionul libanez, potrivit aceleiaşi surse.

Airbusul a fost poziţionat pe o pistă secundară, iar pasagerii au coborât permiţându-le geniştilor să efectueze un control detaliat, în urma căruia nu s-a găsit niciun dispozitiv exploziv.

Cele mai citite

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...
Ultima oră
Pe aceeași temă