6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAviz pozitiv pentru șeful Cancelariei premierului

Aviz pozitiv pentru șeful Cancelariei premierului

Ioan Dragoș Tudorache, propus de Dacian Cioloș ca şef al Cancelariei primului ministru, a primit, luni, aviz pozitiv, în unanimitate, din partea comisiilor parlamentare pentru administraţie publică, relatează Mediafax. 

Tudorache a declarat, în cadrul audierilor, că vrea să acţioneze în Guvern ca un “factor de coeziune”, pentru a întări “spiritul de echipă” în Guvern.

De asemenea, Tudorache a spus că Dacian Cioloş aşteaptă din partea miniştrilor săi “coeziune decizională”, iar acest lucru este dificil, având în vedere că membrii propuşi ai Cabinetului nu se cunosc între ei, rolul său, ca şef al Cancelariei, fiind tocmai de a acţiona ca un “factor de coeziune care să întărească spiritul de echipă” în Guvern.

Citește și: Miniștrii lui Cioloș, audiați în comisiile de specialitate

Tudorache a precizat că a fost ales de Dacian Cioloş pentru că a lucrat în OSCE, ONU şi Comisia Europeană, instituţii recunoscute pentru modul de a lua decizii, prin “compromis pozitiv”, având în vedere toate puncte de vedere divergente dintre membrii săi.

El a adăugat că îşi doreşte să transforme Secretariatul General al Guvernului, structură aflată în subordinea sa, într-un “model”, urmând să facă o “radiografie” a SGG şi să reorganizeze instituţia, dacă se impune.

“Schimbări fundamentale de structură în niciun caz nu vor fi printre obiectivele noastre”, a subliniat acesta, adăugând că vizează doar eficientizarea instituţiei.

Ioan Dragoș Tudorache, propus ca şef al Cancelariei primului ministru, este de profesie jurist și lucrează în cadrul Comisiei Europene.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat că Ioan Dragoş Tudorache, pe care îl propune șef al Cancelariei, se va ocupa de organizarea strategică a implementării programului guvernamental, ”dincolo de responsabilităţile clasice ca şi şef al cancelariei primul-ministru”.

Citește și: Audierea lui Vasile Dâncu în comisiile parlamentare, AMÂNATĂ. Surse: Dâncu este în spital

Cioloș a spus că Ioan Dragoș Tudorache este de profesie jurist și are ”o largă experienţă managerială” în instituţii internaţionale. A lucrat şi pentru ONU, în Kosovo, iar în prezent lucrează în cadrul Comisiei Europene şi a avut responsabilitatea unităţii care se ocupă de Shengen şi de relaţii internaţionale în cadrul Direcţiei Generale pentru Afaceri Interne.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă