22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAvocat din Mehedinți, trimis în judecată pentru cumpărare de influență

Avocat din Mehedinți, trimis în judecată pentru cumpărare de influență

Un avocat din cadrul baroului Mehedinți a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență. El i-a promis unui polițist din Lipova că-i va da 500 de euro dacă va interveni pe lângă un procuror pentru a-l determina să dispună, faţă de clientul său, o măsură preventivă, neprivativă de libertate. 

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 11-12.03.2014, în calitatea sa de avocat în cadrul Baroului Mehedinţi, asigurând asistenţă juridică unei persoane cercetate în stare de reţinere pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, avocatul Radu Scorobete a promis unui ofițer de poliție judiciară din cadrul Poliţiei oraşului Lipova că îi va remite suma de 500 de euro pentru ca acesta să intervină la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova.

Scopul acestei intervenții a avocatului era acela de a-l determina pe procuror să dispună, faţă de clientul său, o măsură preventivă, neprivativă de libertate, astfel încât acesta să fie pus în libertate la expirarea perioadei de reţinere şi să fie cercetat în continuare în stare de libertate.

”De precizat este faptul că, în realizarea activității infracționale, inculpatul Scorobete Radu a dat dovadă de prudență, în sensul că s-a ferit să remită suma de 500 de euro înainte de luarea hotărârii cu privire la clientul său. Chiar a insistat ca acest lucru să se petreacă la biroul său, atunci când va avea certitudinea că suspectul va fi cercetat în stare de libertate”.

La data de 12.03.2014, față de inculpatul Scorobete Radu s-a dispus măsura controlului judiciar pe durata urmăririi penale.

În cauză au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Rămân de Informaţii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Timișoara, cu propunerea de a se menține măsura preventivă a controlului judiciar aplicată inculpatului Scorobete Radu.

 

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...
Ultima oră
Pe aceeași temă