14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAvocatul prințul Paul: Clientul meu are o datorie de 4,7 milioane lire...

Avocatul prințul Paul: Clientul meu are o datorie de 4,7 milioane lire sterline. Vrea să o plătească CASH

Mircea Andrei, avocatul prinţului Paul, a declarat, joi, că executarea silită a clientului său este un exerciţiu de imagine. Avocatul îşi susţine punctul de vedere spunânn că prinţul Paul ar intenționa să plătească cash datoria pe care o are către un cetățean britanic și care se ridică la 4,7 milioane de lire sterline, scrie Mediafax.

Avocatul a mai spus că istoria acestui proces în urma căruia clientul său a fost condamnat să plătească suma de 4,7 milioane de lire către patronul unui ziar britanic a început în perioada 2006-2007, când ziarul britanic condus de Marco Houston a publicat un articol negativ la adresa prinţului Paul. Atunci, prinţul Paul a mers în Marea Britanie, unde a convenit cu Houston să publice un alt articol, de data aceasta unul pozitiv, pentru a nu-l da în judecată. Ulteriros, cei doi s-ar fi împrietenit, iar prințul Paul chiar l-ar fi împrumutat pe brtanic cu suma de două milioane de lire, bani de care acesta ar fi avut nevoie pentru a-şi salva publicaţia de la faliment, a susținut avocatul.

El a mai spus că la un moment dat, însă, Houston ar fi publicat un nou articol negativ, de data aceasta la adresa principelui Radu, care l-a dat în judecată pe Marco Houston şi a câştigat despăgubiri morale de două milioane de euro.

În această situaţie, spune avocatul Mircea Andrei, Houston a apelat la serviciile aceleiaşi firme de avocatură pe care o angajase şi principele Radu şi l-a chemat la rândul său în judecată pe prințul Paul, pe care l-a indicat drept sursă pentru articolul împotriva principelui Radu. Cetățeanul britanic a câştigat procesul, iar prinţul Paul a fost condamnat să-i plătească două milioane de euro, adică banii pe care trebuia să îi achite principelui Radu, plus alte 2,7 milioane de lire cheltuieli de judecată.

Avocatul a spus că, deşi nedreaptă decizia instanței, clientul său recunoaşte această datorie şi intenţionează să o plătească, după ce decizia judecătorilor britanici a devenit executorie şi în România printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti din iunie 2015. Avocatul mai susține că avocații prințului Paul ar fi contactat biroul de executare silită pentru a stabili condiţiile în care se va face plata, însă nu ar fi primit niciun răspuns.

 

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă