16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAvocații lui Gheorghe Burnei, la tribunal: Toți martorii trebuiau cercetați pentru dare...

Avocații lui Gheorghe Burnei, la tribunal: Toți martorii trebuiau cercetați pentru dare de mită

 Avocații medicului Gheorghe Burnei au solicitat, joi, retrimiterea dosarului la Parchet, pentru refacerea urmăririi penale, pe motiv că martorii din dosar trebuiau inculpați pentru dare de mită, informează Agerpres.

Un judecător de cameră preliminară de la Tribunalul București a luat în discuție un nou termen în dosarul în care Gheorghe Burnei este acuzat de luare de mită. În acest context, avocații au transmis magistraților că martorii trebuiau de fapt să fie cercetați pentru dare de mită, dosarul fiind golit de conținut.

„Toți martorii trebuiau sa fie cercetați pentru dare de mită. Este un dosar golit de conținut, trebuie trimis dosarul înapoi în faza de urmărire penală. Știau (procurorii — n.r.) că ăia au dat mita, i-au chemat și i-au pus să aleagă să fie martori fie inculpați și așa au fost iertați", a precizat avocatul.


Totodată, ei au mai solicitat și schimbarea din 22 de infracțiuni de luare mită în una singură, în forma continuată, chiar dacă sunt mai multe persoane, așa cum a afirmat și Curtea Constituțională, precizând că era esențial ca rechizitoriul sa fie întocmit doar cu o singură infracțiune.

„Se impune o nulitate absolută în ceea ce privește competența. Faptele ce depășeau 10.000 de euro erau trimise la DNA. Un sigur subiect pasiv — statul și astfel calculând avem șase ordonanțe cu suma de 4.000 de euro. S-a realizat o depășire vădită a competenței depășindu-se valoarea de 45.000 de lei", a mai spus avocatul medicului Burnei.

Gheorghe Burnei a spus instanței că este de acord cu solicitările avocatului său și a cerut admiterea cererilor. În replică, procurorul de ședință a cerut instanței respingerea cererilor, acestea fiind neîntemeiate. Instanța a rămas în pronunțare pe solicitările înaintate de apărătorul lui Burnei.



 

 

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie, fiind acuzat de mai multe infracțiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinți pentru a le opera copiii internați la Spitalul „Marie Curie" din București.

Procurorii îl acuză că ar fi săvârșit infracțiuni contra vieții și contra integrității corporale sau sănătății, în care victimele sunt minori aflați anterior într-o stare de sănătate precară, stare pe care Burnei a agravat-o prin acțiunile sale intenționate. Conform documentelor întocmite de procurori, Gheorghe Burnei nu ar fi cerut direct bani de la părinții ai căror copii urmau să fie operați, însă după ce efectua intervențiile chirurgicale le-ar fi permis părinților „să îl gratifice" cu diverse sume.

În anumite cazuri, medicul ar fi pretins sume de bani anterior intervenției chirurgicale, încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitula contract de donație. Persoanele care ajungeau la Burnei și care i-ar fi oferit mită erau părinți ai căror copii aveau anumite deficiențe fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical.



 

 

Totodată, Burnei i-ar fi internat pe copii pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical sau i-ar fi internat în mod repetat, fără a le efectua nicio intervenție chirurgicală, pentru a-i determina astfel pe părinți să îi dea bani sau alte foloase pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale. Anchetatorii îl mai acuză că medicul ar fi apelat și la amenințări cu refuzul efectuării operației, dacă părinții nu s-ar fi conformat cererilor sale.

 

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă