11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialAvocații lui Nicușor Constantinescu au adus noi documente medicale

Avocații lui Nicușor Constantinescu au adus noi documente medicale

Avocaţii preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, au depus, joi, la Curtea de Apel Constanţa, noi documente medicale privind starea de sănătate a acestuia, dar şi înscrisuri despre reşedinţa acestuia din SUA, informează Mediafax.

"Am depus probe suplimentare în cadrul contestației pe care am formulat-o și în acest sens am reușit să obținem înscrisuri medicale care reprezintă practic fișele medicale ale domnului Constantinescu de la momentul deplasării sale în Statele Unite și efectuării intervenției chirurgicale și până în prezent. Este vorba de un dosar care conține aproape 800 de file și care cuprinde tot istoricul medical al domnului Constantinescu, toate tratamentele pe care le-a suferit, intervențiile începând cu 12 aprilie când a suferit intervenția chirurgicală și până în momentul de față", a declarat avocatul Marius Mocanu, la ieșirea din sediul Curții de Apel Constanţa.

De asemenea, el a afirmat că au fost depuse în instanţă documente care arată unde locuiește Nicușor Constantinescu în SUA, pentru a nu mai exista suspiciuni că acesta s-ar ascunde de organele judiciare.

"Am depus și înscrisuri de unde rezultă domiciliul acestuia pe perioada în care stă în Statele Unite în vederea efectuării tratamentului medical la clinica din New-York tocmai pentru a arăta că nu avem nimic de ascuns, în sensul că acesta nu a fugit și nici nu se ascunde de organele judiciare din România, motiv pentru care aceste acte au fost depuse pentru a spulbera orice fel de suspiciuni sau discuții despre această eventuală sau posibilă sustragere a domnului Constantinescu de la efectuarea procedurilor judiciare", a explicat Marius Mocanu.

Avocatul a mai spus că procesul va fi reluat luni deoarece procurorul a cerut timp să poată studia aceste noi probe depuse la dosar.

"Aceste înscrisuri au fost încuviințate ca și probă la dosar însă datorită volumului înscrisurilor respective, procurorul de la DNA Constanța a solicitat să i se acorde un termen pentru a lua la cunoștință de conținutul acestor înscrisuri, sens în care s-a încuviințat solicitarea acestuia și s-a dispus acordarea unui termen de judecată pentru 15 septembrie, ora 15.00", a menționat avocatul lui Nicușor Constantinescu.

Marius Mocanu a mai spus că președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța a început demersurile pentru acționarea în instanță a Clinicii "Johns Hopkins", unde a fost operat inițial și unde a contractat o infecție cu care se luptă și în prezent.

"Au început demersurile de acționare în instanță în Statele Unite ale Americii ale Clinicii Johns Hopkins din Blatimore care a efectuat intervenția chirurgicală inițială și care a cauzat această infecție care din 12 aprilie și până în prezent în niciun caz nu a fost vindecată, ci dimpotrivă s-a agravat din ce în ce mai mult”, a spus Marius Mocanu.

El a menționat că există posibilitatea efectuării unei alte intervenții chirurgicale pentru înlăturarea acestei infecții.

Tribunalul Constanţa a decis, în 4 septembrie, arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, decizia fiind luată la solicitarea DNA, în dosarul în care acesta este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar din Constanţa. Decizia instanţei nu a fost definitivă, fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă