18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialAvocaţii lui OPRESCU spun că vor cere aviz pentru INTERNAREA în spital...

Avocaţii lui OPRESCU spun că vor cere aviz pentru INTERNAREA în spital a fostului primar

Avocaţii lui Sorin Oprescu spun că vor cere aviz, după înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pentru internarea edilului la Spitalul de Pneumoftiologie “Marius Nasta” din Capitală, informează Mediafax.

În spital, Oprescu ar urma să fie supus unor investigaţii.

Avocatul Viorel Mocanu a declarat, joi, că în decizia de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, instanţa a avut în vedere momentul procesual, actele de urmărire penală care se efectuează în prezent, şi care nu-l vizează pe Oprescu, acuzaţiile care îi sunt aduse şi starea de sănătate.

“Acuzaţiile nu sunt de o gravitate atât de mare, deşi cei de la DNA au încercat să insufle acest curent”, a mai spus avocatul.

Întrebat cum comentează decizia instanţei potrivit căreia Sorin Oprescu trebuie să poarte un “sistem electronic de supraveghere”, în condiţiile în care aceste dispozitive lipsesc din dotarea poliţiei, avocatul a spus că edilul nu va încălca în niciun fel obligaţiile stabilite de judecători, arătând că va fi supravegheat de poliţişti la fel ca în toate celelalte cazuri în care s-au dispus o astfel de măsură.

“Ceea ce se menţionează în decizie este ceea ce se menţioneaază în fiecare decizie de luare a măsurii arestului la domiciliu. Faptul că statul, în speţă poliţia, nu are această brăţară nu este o problemă, un impediment în respectarea obligaţiilor (…)Cu privire la această brăţară, cei de la poliţie vor face un referat că nu au în dotare această brăţară şi îl vor supraveghea aşa cum îi supraveghează şi pe alţi inculpaţi ce au primit arest la domiciliu”, a explicat Mocanu.

Primarul suspendat al Capitalei a fost eliberat din Arestul Capitalei şi plasat în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis, joi, cererea de înlocuire a măsurii preventive, dispusă în cazul său în 6 septembrie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...

Yoav Gallant, ministrul israelian al apărării, disensiuni cu premierul Netanyahu pe tema administrării Gaza

Într-un gest public rar care ilustrează diviziunile privind direcția campaniei militare în cadrul cabinetului de război al Israelului, ministrul apărării Yoav Gallant l-a îndemnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă