25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAvocatul lui Abdeslam l-a dat în judecată pe procurorul parizian Molins, pentru...

Avocatul lui Abdeslam l-a dat în judecată pe procurorul parizian Molins, pentru divulgare de informaţii confidenţiale

Avocatul lui Salah Abdeslam l-a dat în judecată pe procurorul Parisului, Francois Molins, pentru divulgare de informaţii confidenţiale, pentru că acesta din urmă a declarat presei că teroristul intenţiona să se arunce în aer la Stade de France, după ce a fost informat de anchetatorii belgieni cu privire la stadiul audierilor, relatează 20minutes, preluată de News.ro.

“O plângere cu constituire de parte civilă a fost depusă ieri (joi –n.r.) în faţa unui judecător de instrucţie, pentru încălcarea secretului anchetei”, a declarat un purtător de cuvânt al Parchetului din Bruxelles, Denis Goeman.

În legislaţia belgiană, o plângere cu constituire de parte civilă implică automat sesizarea unui judecător de instrucţie, care deschide o anchetă. La finalul anchetei, o instanţă decide dacă plângerea este admisă sau nu.

Sven Mary l-a acuzat săptămâna aceasta pe procurorul Francois Molins că a violat confidenţialitatea anchetei penale atunci când a citat într-o conferinţă de presă declaraţia lui Abdeslam, făcută în timpul audierilor cu procurorii belgieni de la Bruxelles. 

”Nu pot să permit ca acest lucru să treacă nepedepsit”, a precizat avocatul lui Abdeslam.

Francois Molins s-a declarat foarte relaxat în legătură cu această plângere şi consider că nu şi-a încălcat în niciun fel atribuţiile.

Teroristul Salah Abdeslam a confirmat ipotezele cu privire la rolul său în atentatele din Paris, după ce a recunoscut în faţa procurorilor belgieni că plănuia să se arunce în aer la stadionul Stade de France, însă a renunţat în ultimul moment. Ipoteza a apărut în presă încă din luna noiembrie, când Abdeslam s-a confesat belgianului care l-a condus după atentate până în Bruxelles.

”Salah Abdeslam a spus astăzi, în timpul audierilor, că urma să se detoneze la Stade de France, însă a renunţat în ultimul moment”, a precizat procurorul parizian Francois Molins, care a fost informat de colegii săi belgieni.

Cele mai citite

Dana Rogoz, mesaj emoționant cu ocazia împlinirii a 20 de ani de relație cu Radu Dragomir

Dana Rogoz și soțul ei, Radu Dragomir, au sărbătorit recent 20 de ani de relație, marcând acest moment special într-un mod semnificativ. Cuplul, cunoscut...

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

Amenințări de la Moscova, după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă