18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialAvocatul lui Sorin Oprescu: Edilul este dispus la confruntare

Avocatul lui Sorin Oprescu: Edilul este dispus la confruntare

Avocatul lui Sorin Oprescu a declarat, la ieșirea din ÎCCJ, că edilul a spus în instanță că a auzit de mult timp că i se pregătește ceva. Astfel, Sorin Oprescu susține, în continuare, că nu a luat mită și că a fost vorba de un împrumut. 

Totodată, avocatul edilului a spus că Oprescu este dispus la o confruntare, dacă va fi cazul. 

”Nu a luat mită. Un împrumut este un împrumut. Un om care nu are niciun fel de legătură cu fapte ilicite nu are de ce să își ia măsuri de precauție. A avut nevoie de niște bani. Are convigere că va trece peste acest moment și se va ridica. Nu îl subestimați pe Sorin Oprescu”, a spus avocatul primarului. 

Sorin Oprescu a fost audiat astăzi, timp de șapte ore, în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită. Instanța a rămas în pronunțare în cazul primarului general al Capitalei. 

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, află luni dacă rămâne în arest preventiv, caz în care va fi suspendat din funcţie, sau va fi eliberat şi cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, relatează Mediafax. 

Edilul şef al Capitalei a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită.

Citește și: Primarul Sorin Oprescu, ARESTAT după un flagrant. Filmul evenimentelor

Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu şi va fi judecată luni de un complet de la Curtea de Apel Bucureşti, din care ar face parte şi judecătorul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti vor decide definitiv dacă Sorin Oprescu va rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, va fi plasat în arest la domiciliu sau va fi cercetat în libertate, sub control judiciar.

Cele mai citite

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...
Ultima oră
Pe aceeași temă