9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Avocatul Mateuț, în vizită la Voiculescu, la Penitenciarul Rahova. Mateuț: Vom...

UPDATE. Avocatul Mateuț, în vizită la Voiculescu, la Penitenciarul Rahova. Mateuț: Vom continua procedurile, cazul nu este închis

UPDATE. Mateuț susține că se vor continua procedurile și că acest caz nu este nici pe departe închis. ”Căi de atac mai există. Vom vedea care va fi motivarea deciziei instanței. Am fost întotdeaun aîncrezător și sunt și acum. este un liptător. Mă bucur că are o stare de spirit pozitivă”

—-

Avocatul care l-a reprezentat pe dan Voiculescu, în procesul ICA, Gherghiță Mateuț, a mers marți în vizită la Penitenciarul Rahova. Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării ilegale ICA.

Voiculescu şi-a petrecut prima noapte la Penitenciarul Rahova în aceeaşi celulă cu profesorul Gheorghe Mencinicopschi, şi el pedepsit cu 8 ani de închisoare în acelaşi dosar, anunță B1TV. 

Voiculescu a fost nemulţumit că nu a avut televizor în celulă şi a refuzat mâncarea oferită de instituţie, potrivit Libertatea.

La Rahova, condamnaţii ar urma să stea în carantină timp de 21 de zile, iar Administraţia Penitenciarelor va stabili, după cel mult o lună, regimul şi locul de detenţie. Regimul de detenţie se stabileşte în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

Dan Voiculescu are 67 de ani, iar Gheorghe Mencinicopschi, 65 de ani. Potrivit prevederilor legale, ei ar putea fi eliberaţi după ce execută o treime din pedeapsă, întrucât au împlinit 60 de ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă