12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAzi, la Cahul, in Republica Moldova, intr-o ampla actiune de strada, se...

Azi, la Cahul, in Republica Moldova, intr-o ampla actiune de strada, se va cere unirea Basarabiei cu Romania

 

 

In organizarea Consiliului Unirii si cu participarea Platformei civice “Actiunea 2012”, duminică 22 iulie ,de la ora 11:00, va avea loc un marş unionist la Cahul, cel mai mare oraş din sudul Republicii Moldova, in care se va cere reunirea Basarabiei cu Romania, transmite Romanian Global News.
Manifestanţii vor trece pe lângă sediul Consulatului General al României şi se vor opri la statuia lui Ioan Vodă, unde vor arde „simboluri ale regimului care a despărţit frate de frate” se arata intr-un comunicat.
Romanii de pe ambele maluri ale Prutului vor arde steagurile comuniste in semn de respect fata de decizia Parlamentului R. Moldova si fata de buneii care au avut de suferit de pe urma pogromului comunist.
Platforma Civică “Acţiunea 2012” salută decizia Parlamentului de la Chişinău de a condamna crimele regimului comunist sovietic şi de a interzice folosirea simbolurilor comuniste în scopuri politice.
„Apreciem acest act ca primă garanţie şi şansă a procesului de democratizare veritabilă, care va crea premisele construirii unei societăţi civile conştiente de trecutul, dar şi de viitorul său. Considerăm că următorul pas în direcţia reabilitării adevărului istoric este unirea Republicii Moldova cu România. În acest scop, în sudul republicii se va desfăşura o manifestaţie unionistă”, se arat in comunicatul preluat de Romanian Global News.

 

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă