13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO A murit omul de afaceri Dinu Patriciu

VIDEO A murit omul de afaceri Dinu Patriciu

UPDATE 17:53  Acuzaţiile penale aduse lui Dinu Patriciu vor fi clasate, iar plângerile sale îşi vor urma cursul normal doar la cererea moştenitorilor. Patriciu era anchetat în două cauze penale, una la DIICOT şi înca una la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit, marți, într-un spital din Londra, informează Mediafax. În vârstă de 64 de ani, Dinu Patriciu suferea de mai mulți ani de cancer și își petrecea cea mai mare parte a timpului la tratament în Anglia. Omul de afaceri a murit din cauza unei infecții pulmonare, pentru care fusese spitalizat cu câteva zile înainte.

Dinu Patriciu a fost înconjurat de membrii familiei, iar la funeralii vor avea loc în cerc restrâns. Familia a făcut apel la mass media să la respectarea dorinței defunctului ca ultimul său drum să ocolească neînțelegerile, lipsa de decență și agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte, în ultimii ani de viață și suferință.

Omul de afaceri venea în România pentru a participa la procesele pe care le avea cu fosta sa soție. Dinu Patriciu a intentat divorț în februarie 2013 şi procesul a avut zeci de termene. Soţia omului de afaceri solicită partajarea averii şi o jumătate din totalul acesteia.

Dinu Patriciu deţinea active imobiliare în Germania, Suedia sau Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei. În România, portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu cuprindea Romană Offices, Cubic Center şi Evo Center (în Pipera), Băneasa Business Center, Cascade Offices (Buzeşti) sau Floreasca 2 Business Center. 

Omul de afaceri Dinu Patriciu s-a născut în 3 august 1950, la București şi a avut afaceri în domeniul petrolier, bancar și imobiliar.

În anul 1990, Dinu Patriciu a devenit membru fondator al PNL. În legislatura 1990-1992, a fost ales ca deputat de Timiș pe listele PNL. A făcut parte din Comisia pentru administrație centrală și locală, amenajarea teritoriului și urbanism și din Comisia pentru echilibru ecologic și protecția mediului.

În legislatura 1992-1996, Dinu Patriciu a fost ales ca deputat de Dâmbovița pe listele Convenției Democrate Române. A fost lider al Grupului parlamentar al Partidului Liberal 1993 și al Partidului Alianței Civice (octombrie 1992 – decembrie 1994) și a făcut parte din Comisia pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic (până în noiembrie 1995) și din Comisia pentru buget, finanțe și bănci (din noiembrie 1995).

În 1996, Patriciu a candidat la funcția de primar general al municipiului București, ca reprezentant al PL '93.

Dinu Patriciu a fost deputat şi în legislatura 2000-2004, fiind ales ca reprezentant al PNL. A făcut parte din Comisia pentru industrii și servicii până la data de 18 iunie 2003, când a demisionat din calitatea de membru al Parlamantului României pe motiv de incompatibilitate și a fost înlocuit de către Adrian Emanuil Semcu.

Dinu Patriciu s-a retras în anul 2003 din Parlament și din viața politică activă pentru a se putea dedica afacerilor.www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/0d96315649665a7a1d9b78fdae8f5340/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă