11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialBacău: Reţea de traficanţi de minori, destructurată de DIICOT

Bacău: Reţea de traficanţi de minori, destructurată de DIICOT

O grupare specializată în trafic de minori din Bacău a fost destructurată de procurorii şi poliţiştii de criminalitate organizată, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bacău, reţeaua de traficanţi de minori a fost destructurată în urma unor percheziţii desfăşurate la trei locuinţe care aparţin membrilor grupării infracţionale, fiind puse în aplicare 12 mandate de aducere.

Gruparea infracţională, susţin anchetatorii, era specializată în trafic de minori, proxenetism şi prostituţie. Mai mult, membrii reţelei sunt acuzaţi şi de acte sexuale cu minori, în condiţiile în care unele minore exploatate nu aveau împlinită vârsta de 15 ani.

“Din cercetări a rezultat că, în perioada 2013-2014, şase membri ai grupării infracţionale, cu vârste cuprinse între 14 şi 54 de ani, ar fi racolat mai multe minore din Bacău, pe care le-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal. Prin ameninţări şi violenţe, le-ar fi obligat să practice prostituţia în folosul lor, în diferite locuinţe sau la domiciliile clienţilor. În baza probatoriului administrat în cauză, trei dintre suspecţi, cu vârste de 26, 28 şi 54 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere în grup infracţional organizat şi trafic de minori”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Narcisa Butnaru.

Cercetările în acest caz, desfăşurate sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, vor continua pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a reţelei de traficanţi de minori.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă