17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBănicioiu: 90 dintre victimele incendiului din Colectiv, în stare critică şi gravă

Bănicioiu: 90 dintre victimele incendiului din Colectiv, în stare critică şi gravă

Aproximativ 90 de oameni răniţi în incendiul izbucnit, vineri, în clubul Colectiv din Capitală, rămân în continuare în stare critică și gravă în spitalele bucureștene, a declarat, marți, la Spitalul de Arși, ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, scrie Agerpres. 

“În continuare sunt aproximativ 90 de bolnavi în stare gravă și critică. Numărul lor este aproximativ același. Situația poate fi schimbătoare. Sunt câțiva care au perspectivă de îmbunătățire și ne punem toată încrederea în forțele medicilor. A fost ieri și o evaluare cu medici francezi, experți internaționali recunoscuți, și au confirmat că procedurile au fost efectuate corect, protocoalele respectate, nici ei nu văzuseră genul acesta de leziune. Chiar spuneau și francezii că în 20 de ani de experiență pe marile arsuri nu au întâlnit așa ceva”, a afirmat ministrul Sănătății.

El a adăugat că mulți pacienți au necroză pulmonară.

Ministrul a subliniat că este acceptat orice ajutor pe care îl poate oferi “oricine”.

“Acceptăm orice ajutor pe care ni-l poate oferi absolut oricine. Orice, și în echipe medicale. Nu ne-am opus niciun moment în a fi preluați pacienți și în altă parte”, a spus demnitarul.

Întrebat de ce nu a fost folosit spitalul mobil, ministrul a precizat că s-ar fi pierdut mult timp dacă s-ar fi apelat la această măsură.

“Spitalul mobil nu avea de ce să fie folosit nici în prima etapă și nici acum. Victimele au fost luate imediat și aduse în secțiile de primiri urgențe funcționale. Este mult mai bine așa, pentru că nu s-a mai pierdut timp. Pacienții au fost direcționați către spitalele care, pe lângă primirea și monitorizarea din prima etapă, puteau să acorde și îngrijirea de specialitate, cele care aveau și secție de chirurgie plastică. Spitalul mobil se putea folosi în cazul în care numărul de victime era mult mai mare și capacitatea spitalelor existente era depășită sau spitalele existente erau în imposibilitatea de a fi folosite”, a declarat reprezentantul MS.

Bănicioiu a precizat că niciunul dintre spitalele care au primit răniți nu și-a modificat activitatea de bază și nicio urgență nu a rămas nepreluată.

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă